Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ξεκίνησε καλά αλλά τελικά ηττήθηκε με 12-9 από την Ουγγαρία, πράγμα που σημαίνει ότι θα παίξει για την 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με αντίπαλο τον Καναδά το πρωί του Σαββάτου (10/8, 10:00).

Με τον Φώντα Λεμπέση στον πάγκο, αφού η Αλεξία Καμμένου, όπως και ο βοηθός Τάσος Πιρπιρής ήταν τιμωρημένοι μετά τις αποβολές τους κόντρα στην Αυστραλία, η Εθνική μας ομάδα μπήκε καλά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 στα μισά της δεύτερης περιόδου.

Η Ουγγαρία, όμως, με σερί 3-0 κατάφερε να ισοφαρίσει 4-4, με την Κέστελι να γίνεται πρωταγωνίστρια στο τρίτο οκτάλεπτο και να βάζει την ομάδα της μπροστά στο σκορ με 7-6. Η Ελλάδα ήταν πίσω με 8-7 καθώς άρχιζε η τελευταία περίοδος, όπου ήρθε η κατάρρευση.

Η Εθνική ομάδα δεν κατάφερε, επομένως, να αποφύγει την ήττα με 12-9 και θα παίξει τελικά για την 7η θέση με αντίπαλο τον Καναδά.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 3-4, 2-4

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Ασημάκη 1, Πάτρα, Νίνου 2, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Ουγγαρία: Μάγκιαρι, Ζίλαγκι 1, Βάλι 3, Γκουρισάτι, Μάγιου, Πάρκες 1, Χόρβατ, Κέστελι 4, Λεϊμέτερ, Ριμπάνσκα 1, Φάραγκο, Γκάρντα 2, Νέζμελι.