Πολλές συζητήσεις είχε προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η υπερπροσπάθεια της αθλήτριας της πάλης, Βινές Φογκάτ, να χάσει τα κιλά τα οποία δεν της επέτρεπαν να αγωνιστεί στην κατηγορία των 50 κιλών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Ινδή που συνήθως αγωνίζεται στα 53 κιλά έμεινε άυπνη όλη τη νύχτα χωρίς νερό, ενώ έκοψε τα μαλλιά της και έβαλε να της πάρουν αίμα για να χάσει ακόμα περισσότερο βάρος, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο και να μην καταφέρει να αγωνιστεί στη μάχη για το χρυσό μετάλλιο που τόσο ήθελε.

Ινδικά μέσα αναφέρουν ότι βρισκόταν μόλις 100 γραμμάρια πάνω από το όριο, ενώ δεν πρόκειται να της απονεμηθεί ούτε το ασημένιο μετάλλιο.

Μάλιστα, κυκλοφορεί φωτογραφία από το νοσοκομείο στην οποία φαίνεται δακρυσμένη προσπαθώντας να χαμογελάσει, έχοντας τη συμπαράσταση των δικών της ανθρώπων.

Η 29χρονη κοπέλα κατέρρευσε ψυχολογικά και σωματικά ανακοινώνοντας την απόσυρσή της από τους αγώνες γράφοντας στο Twitter:

«Μαμά, η πάλη κέρδισε, έχασα. Σε παρακαλώ συγχώρεσέ με, τα όνειρά σου και το κουράγιο μου είναι κομμάτια. Δεν έχω άλλη δύναμη πλέον. Αντίο πάλη 2001-2024. Σας είμαι υπόχρεη, σε όλους. Συγχωρέστε με».