Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, έπειτα από αυτούς του Τόκιο, και η Ελλάδα έφτασε τα 7 συνολικά, ξεπερνώντας την επίδοση του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και κυνηγώντας πλέον τα 8 του 1996 στην Ατλάντα.
Η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση των φετινών Αγώνων έχει αρχίσει και οι υπεύθυνοι του ελληνικού αθλητισμού έχουν κάθε για να είναι ικανοποιημένοι, χαρούμενοι για τις επιδόσεις της Team Hellas. Η ελληνική ομάδα πήγε στο Παρίσι με στόχο να τιμήσει τα χρώματα και το κάνει με τον καλύτερο τρόπο, έχοντας ήδη ξεπεράσει τον αριθμό των μεταλλίων που είχαν κατακτηθεί στο Τόκιο (4) και στο Ρίο ντε Τζανέιρο (6), στις δύο τελευταίες διοργανώσεις δηλαδή.
Ο Θοδωρής Τσελίδης με το χάλκινο στο τζούντο ήταν αυτός που έκανε την αρχή και από εκεί και πέρα τα πράγματα άρχισαν να στρώνουν, με τον Απόστολο Χρήστου να παίρνει το ασημένιο στα 200μ. ύπτιο. Το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της Ελλάδας σε πισίνα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στη συνέχεια, ανέλαβε η κωπηλασία με δύο μετάλλια μέσα σε… λίγα λεπτά. Χάλκινο για τους Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζή, χάλκινο και για το δίδυμο των Κοντού – Φίτσιου, με την Ελλάδα να φτάνει τα 4, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Τόκιο.
Η… προσπέραση έγινε με το χάλκινο μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, ο οποίος έγραψε ιστορία ως ο μοναδικός του αθλήματος με τρία Ολυμπιακά μετάλλια, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένας θρύλος.
Από εκεί και πέρα, ήταν η σειρά του Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος πήρε το χάλκινο στο άλμα επί κοντώ, με την Ελλάδα να φτάνει τα 6, ισοφαρίζοντας την επίδοση του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Έτσι, ήταν δεδομένο ότι η φετινή συγκομιδή θα ήταν καλύτερη αφού πλησίαζε η ώρα του Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος δεν έκανε… εκπτώσεις: Χρυσό είχε πάρει στο Τόκιο, χρυσό και στο Παρίσι, αποδεικνύοντας ξανά ότι είναι ο καλύτερος στο άλμα εις μήκος.
Αυτά είναι τα 7 μετάλλια που έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής η χώρα μας και υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα καταφέρει να ανέβει στο βάθρο και η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών. Αν όντως γίνει αυτό, τότε θα φτάσουμε στα 8 μετάλλια ισοφαρίζοντας την επίδοση του 1996 στην Ατλάντα, η οποία είναι η 4η καλύτερη της ιστορίας μας.
Στην 1η θέση είναι τα 47 μετάλλια του 1896 (Αθήνα), στη 2η τα 16 του 2004 (Αθήνα) και στην 3η τα 13 του Σίδνεϊ (2000).