Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών επέστρεψε έπειτα από 16 χρόνια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τελικά θα παίξει για τις θέσεις 5-8 μετά την ήττα στον προημιτελικό με 9-6 από την Αυστραλία.

Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές στο ξεκίνημα του αγώνα, όπως δείχνει και το 1-0, με το οποίο ήταν μπροστά η Αυστραλία στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Η Εθνική μας ομάδα είχε πρόβλημα στην επίθεση και στη δεύτερη περίοδο βρέθηκε να χάνει με 3-0, στη συνέχεια όμως με ένα ξέσπασμα ισοφάρισε σε 3-3.

Η Άντριους ήταν αυτή που έβαλε ξανά μπροστά την Αυστραλία με 4-3 λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου, με το επιθετικό πρόβλημα να παραμένει για την Ελλάδα και στη συνέχεια του παιχνιδιού. Έτσι, οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 6-4 για την Αυστραλία.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου το ήθελε πολύ, αλλά δεν μπορούσε να βρει επιθετικές λύσεις και όταν έγινε το 8-4 κρίθηκαν τα πάντα, με την Ελλάδα να ηττάται τελικά με 9-6, να μένει εκτός τετράδας και να ετοιμάζεται πλέον να παίξει για τις θέσεις 5-8.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-3, 2-1, 3-2

Αυστραλία (Μπεκ Ρίπον): Παλμ, Γκόφερς, Αρμιτ, Χάλιγκαν 2, Γκριν, Α. Αντριους 2, Σ. Αντριους, Χερν, Αραντσίνι, Γουίλιαμς 5, Κερνς, Τζάκοβιτς, Λόνγκμαν.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.