Η ελληνική κωπηλασία ζει ιστορικές επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με τα ελληνικά πληρώματα των Γκαϊδατζή – Παπακωνσταντίνου και Φίτσιου – Κοντού να χαρίζουν δύο χάλκινα μετάλλια στην Ελλάδα.

Στην τρίτη θέση τερμάτισαν στον τελικό του δίκοπου, στην κωπηλασία, o Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής στο σκιφ ελαφρών βαρών.

Εκστασιασμένοι για τη μεγάλη τους επιτυχία εμφανίστηκαν λίγο μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω αν μας περιμένατε να πάρουμε μετάλλιο, αλλά εμείς το πιστεύαμε, το καταφέραμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Θέλω να χαιρετίσω τον παππού και τη γιαγιά μου, τη μητέρα μου που με υποστηρίζει σε ό,τι κάνω, τους φίλους και τους συγγενείς μου», τόνισε ο Πέτρος Γκαϊδατζής.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ τι να πω. Δεν είναι ότι δεν το περιμέναμε, αλλά τώρα που το ζούμε είναι τελείως διαφορετικό. Σκέφτομαι τους δικούς μου, τι έχουμε περάσει για να είμαστε εδώ πέρα», πρόσθεσε με τη σειρά του ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Ελλάδα πανηγύρισε ακόμα μία επιτυχία στην κωπηλασία.

Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, χαρίζοντας το 125ο συνολικά μετάλλιο στην Ελλάδα στους σύγχρονους Αγώνες και το έκτο στην ιστορία της χώρας στην κωπηλασία.

Το ελληνικό πλήρωμα βρισκόταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα εκτός μεταλλίων, ωστόσο με ένα τρομερό φινάλε άφησε πίσω τη Νέα Ζηλανδία και ανέβηκε στο βάθρο.

Τα κορίτσια τα έδωσαν όλα και με χρόνο 6:49.28 τερμάτισαν στην τρίτη θέση. Η υπόθεση του χρυσού μεταλλίου είχε κλείσει από την αρχή και οι Βρετανίδες, Έμιλι Κρεγκ και Ίμογκεν Κλαρκ, ήταν πρώτες με 6:47.06. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ρουμάνες με 6:48.78.