Αναβρασμός επικρατεί στην πλατφόρμα Χ για τη νίκη της intersex πυγμάχου των Ολυμπιακών Αγώνων, Ιμάνε Χελίφ, που νίκησε σε 46 δευτερόλεπτα την Άντζελα Καρίνι, καθώς μετά την πρώτη μπουνιά η δεύτερη αποσύρθηκε.

Το hashtag #IstandWithAngelaCarini έγινε γρήγορα trend στην πλατφόρμα, με σχόλια όπως «άντρας χτύπησε γυναίκα και εμείς χαιρόμαστε» και «πού είναι το metoo τώρα;».

Μάλιστα, θέση για το ζήτημα πήρε και η δημιουργός του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που δημοσίευσε βίντεο με τον αγώνα και έγραψε το εξής:

«Δείτε αυτό και μετά εξηγήστε γιατί δεν έχετε πρόβλημα με το να χτυπάει ένας άντρας μια γυναίκα δημοσίως για την ψυχαγωγία σας. Αυτό δεν είναι αθλητισμός. Από τον εκφοβιστικό απατεώνα με τα κόκκινα μέχρι τους διοργανωτές που επέτρεψαν να συμβεί αυτό, πρόκειται για άνδρες που απολαμβάνουν την εξουσία τους πάνω στις γυναίκες».

Έπειτα, δημοσίευσε μια φωτογραφία με τις δύο αθλήτριες από το τέλος του αγώνα και σημείωσε τα εξής:

«Θα μπορούσε κάποια εικόνα να συνοψίσει καλύτερα το νέο μας κίνημα για τα δικαιώματα των ανδρών; Το μειδίαμα ενός αρσενικού που ξέρει ότι προστατεύεται από ένα μισογυνιστικό αθλητικό κατεστημένο που απολαμβάνει την αγωνία μιας γυναίκας την οποία μόλις χτύπησε στο κεφάλι και της οποίας τις φιλοδοξίες της ζωής μόλις διέλυσε».

Ακολουθούν ορισμένες χαρακτηριστικές αντιδράσεις στην πλατφόρμα Χ: