Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Παρασκευή (2/8) την Αυστραλία για την 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο ώστε να έχει ελπίδες πρόκρισης στους προημιτελικούς και ο Νικ Καλάθης θα είναι τελικά στη διάθεση του Βασίλη Σπανούλη.

Με δύο ήττες στα πρώτα δύο παιχνίδια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι με την πλάτη στον τοίχο και αν θέλει να έχει ελπίδες για πρόκριση στην 8άδα θα πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει την Αυστραλία και από εκεί και πέρα να περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Όχι και η καλύτερη κατάσταση δηλαδή, αν και υπάρχουν ευχάριστα νέα και έχουν να κάνουν με τον Καλάθη, ο οποίος θα καταφέρει τελικά να αγωνιστεί. Ο διεθνής γκαρντ είχε δεχθεί ένα χτύπημα στο ματς με την Ισπανία και οι εξετάσεις στο νοσοκομείο έδειξαν ότι είχε υποστεί κάκωση στα πλευρά, με αποτέλεσμα την Τετάρτη (31/7) να προπονηθεί προσεκτικά.

Την Πέμπτη (1/8), όμως, έδειξε ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα και ο Σπανούλης τον υπολογίζει κανονικά, όπως και όλους τους υπόλοιπους, για τον «τελικό» με την Αυστραλία.