Ο Θοδωρής Τσελίδης έκανε τη μεγάλη έκπληξη, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο, που είναι και το πρώτο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

«Είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου», είπε στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα με τον Τριστάνι Μοσακλισβίλι και αυτή η μέρα ολοκληρώθηκε με τέλειο τρόπο: με την απονομή του χάλκινου μεταλλίου, δηλαδή, στον Τσελίδη, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής των αγώνων όλη την ημέρα (Τετάρτη 31/7).

Αρχικά, έκανε τη μεγάλη έκπληξη, την πρώτη μεγάλη έκπληξη, αποκλείοντας τον Σέρβο Νεμάνια Μάιντοφ, Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τους προημιτελικούς, όπου αντιμετώπισε τον Μαξίμ-Γκαέλ Ενγκαγιάπ.

Ήταν ένας αγώνας στον οποίον ο έλληνας τζουντόκα ηττήθηκε, έχοντας έντονα παράπονα από τη διαιτησία, τα οποία δεν δίστασε να εκφράσει στις δηλώσεις του, λέγοντας πως ήταν σίγουρο ότι θα ευνοούσαν τον αντίπαλό του από τη στιγμή που ήταν Γάλλος και έπαιζε… εντός έδρας.

Όπως και να έχει, ο Τσελίδης είχε και μια δεύτερη ευκαιρία για το χάλκινο μετάλλιο μέσω του ρεπεσάζ και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Ο πρώτος αντίπαλός του ήταν ο Αράμ Γκριγκοριάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον οποίο ο έλληνας τζουντόκα νίκησε στο golden score.

Έτσι, πήρε την πρόκριση για τον τελικό του ρεπεσάζ, όπου αντιμετώπισε τον Τριστάνι Μοσακλισβίλι από την Ισπανία. Αυτός ήταν το τελευταίο εμπόδιο πριν από το χάλκινο μετάλλιο. Ο Τσελίδης νίκησε με 1-0 και ανέβηκε στο βάθρο, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση.