Οι Γάλλοι έχουν προγραμματίσει τη διεξαγωγή αγώνων κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας και τριάθλου στον ποταμό Σηκουάνα, το νερό του οποίου όμως παραμένει ακατάλληλο σύμφωνα με την τελευταία δειγματοληψία, προκαλώντας πονοκέφαλο στους διοργανωτές.

Ο στόχος της Γαλλίας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού να μείνουν στην ιστορία ως οι καλύτεροι που έχουν γίνει, οπότε έχουν σκεφτεί να ξεχωρίσουν με διάφορους τρόπους. Όπως, για παράδειγμα, η τελετή έναρξης εκτός γηπέδου αλλά και η διεξαγωγή αγώνων κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα και τριάθλου στον Σηκουάνα.

Αυτό, όμως, είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να το κάνουν. Ο λόγος; Το γεγονός ότι το νερό του ποταμού παραμένει ακατάλληλα για κολύμβηση. Μπορεί οι τοπικές Αρχές να ισχυρίζονταν και να ισχυρίζονται ότι όλα θα πάνε καλά, τα αποτελέσματα όμως της τελευταίας δειγματοληψίας, η οποία έγινε στις 16 Ιουνίου, δεν ήταν καλά.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δύσκολες μετεωρολογικές συνθήκες των τελευταίων ημερών επιδείνωσαν την κατάσταση αφού παρατηρήθηκε ότι υπάρχου σε μεγάλο ποσοστό στο νερό του Σηκουάνα δύο βακτήρια που το καθιστούν ακατάλληλο για κολύμβηση.

Όπως και να έχει, οι διοργανωτές συνεχίζουν να ελπίζουν ότι όλα θα πάνε καλά τελικά και για να γίνει αυτό είναι διατεθειμένοι ακόμη και να προχωρήσουν σε ολιγοήμερη αναβολή των αγωνισμάτων που είναι προγραμματισμένα να γίνουν στον Σηκουάνα προκειμένου να προλάβει να καθαρίσει το νερό.