Η Σερβία είναι μία από τις ομάδες που στοχεύουν σε ένα μετάλλιο στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό φαίνεται και από τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο οποίος έκανε την προεπιλογή για Παρίσι και κάλεσε και τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Φιλίπ Πετρούσεφ του Ολυμπιακού.

Οι Σέρβοι πήραν τη 2η θέση στο περσινό Μουντομπάσκετ αφού ηττήθηκαν από τη Γερμανία στον τελικό και θέλουν να είναι στα μετάλλια και στο Παρίσι, έχοντας το ρόστερ για να το κάνουν.

Ο Πέσιτς ανακοίνωσε τους 16 παίκτες που θα παλέψουν για μια θέση στην τελική αποστολή της Σερβίας και στη λίστα βρίσκονται τόσο οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού όσο και τα αστέρια του ΝΒΑ, δηλαδή οι Βασίλιε Μίτσιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Αλεξέι Ποκουσέβσκι, Νικόλα Γιόβιτς και Νικόλα Γιόκιτς.

Αναλυτικά οι παίκτες που κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας είναι οι εξής…

Βασίλιε Μίτσιτς, Αλεξέι Ποκουσέβσκι, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Νικόλα Γιόβιτς, Νικόλα Γιόκιτς, Βλάντιμιρ Λούτσιτς, Μάρκο Γκούντουριτς, Βάνια Μαρίνκοβιτς, Όγκνιεν Ντόμπριτς, Φιλίπ Πετρούσεβ, Νικόλα Μιλουτίνοβ, Ντούσαν Ρίστιτς, Αλέκσα Αβράμοβιτς, Όγκνιεν Γιάραμαζ, Ντέγιαν Νταβιντόβατς, Ούρος Πλάβσιτς.