Λιγότερες από 60 μέρες απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι και η διοργάνωση αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, καθώς η εταιρεία που ανέλαβε τις εμφανίσεις των Γάλλων αθλητών δεν έχει παραδώσει τις εμφανίσεις.

Η γαλλική μάρκα αθλητικών ειδών Le Coq Sportif καθυστερεί τις παραδόσεις, τη στιγμή που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ έλαβε δάνειο εκατομμυρίων με κρατική εγγύηση.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας news.com.au ανέφερε πως η εταιρεία κοσμεί τις φανέλες των γαλλικών αθλητικών ομάδων για περισσότερο από έναν αιώνα και βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας το 2005. Τότε, εξαγοράστηκε από την ελβετική Airesis, χωρίς το οικονομικό τοπίο να αλλάξει ιδιαίτερα.

Τη Δευτέρα (3/6) οι μετοχές της Airesis ανεστάλησαν στο ελβετικό χρηματιστήριο, γιατί χάθηκε η προθεσμία για τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το 2023, ενώ είχε ήδη καθυστερήσει την έκδοσή τους τον Απρίλιο. Το 2022 εμφάνισε έσοδα άνω των 230 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά τα έξοδα εκτοξεύτηκαν κατακόρυφα.

Ενδεικτικές εμφανίσεις που έχει αναλάβει η Le Coq Sportif να παραδώσει στους Γάλλους αθλητές:

Ενδεικτικά, την περασμένη χρονιά η Le Coq Sportif χρειάστηκε δάνειο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ (10,8 εκατ. δολάρια) με κρατική εγγύηση.

«Βρισκόμαστε στην τελική φάση της παράδοσης και της παραγωγής… όλες οι (αθλητικές) ομοσπονδίες θα λάβουν τις παραδόσεις τους, πριν από τους Αγώνες προφανώς», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Γαλλικά ΜΜΕ όμως, σχολίασαν σε έντονο ύφος τις καθυστερήσεις στην παράδοση, με ορισμένα να υποστηρίζουν ότι η διοργάνωση απειλείται με «Βατερλό», αν δεν γίνει έγκαιρα κάτι.