Οι Locomondo, το συγκρότημα που είναι συνδεδεμένο όσο κανένα άλλο στην Ελλάδα με το ποδόσφαιρο, δίνει το δικό του σύνθημα για την Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Μετά το κομμάτι «Goal», το οποίο είχε συνοδέψει την Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ του 2010, παρουσιάζει το τραγούδι-σύνθημα «Samba Ελλάς», το οποίο είναι βασισμένο στη μελωδία του γνωστού βραζιλιάνικου τραγουδιού «Aquarella do Brasil».

Οι Locomondo όμως, σε αυτό το βίντεο κλιπ έχουν κάνει τη διαφορά αφού τραγουδούν παρέα με μέλη του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» και της Εθνικής Ομάδας Αστέγων.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον τραγουδιστή του γνωστού συγκροτήματος, Μάρκο Κούμαρη, με αφορμή το συγκεκριμένο τραγούδι και την απόφασή του να εντάξει σε αυτό την Εθνική Ομάδα Αστέγων.

Συνέντευξη στη Βάσω Ασμανίδου

-Πώς προέκυψε η ιδέα του βίντεο κλιπ;
«Η αρχική ιδέα ήταν ένα βραζιλιάνικο κομμάτι για το ποδόσφαιρο. Η Βραζιλία είναι η γενέτειρα του πιο εντυπωσιακού ποδοσφαίρου μέχρι σήμερα. Εμείς ακούγαμε πολλή βραζιλιάνικη μουσική και κάπως έτσι έγινε το τραγούδι. Θέλουμε μάλιστα, αν τα καταφέρουμε, να ταξιδέψουμε στη Βραζιλία για να εμπνευστούμε από τη μουσική τους και να αποκτήσουμε νέους ήχους.

Χρόνια τώρα συνεργαζόμαστε με τη Σχεδία και τον Χρήστο Αλεφάντη. Η δουλειά της Σχεδίας είναι πολύ σημαντική. Η Σχεδία στηρίζει τους ανθρώπους που είναι δίπλα σε εκείνους που ζουν στο περιθώριο. Έτσι κάπως έγιναν όλα».

-Ποδόσφαιρο βλέπετε ή σας αρέσει περισσότερο να παίζετε;
«Ναι βλέπουμε αλλά περισσότερο παίζουμε, όποτε μας δοθεί η ευκαιρία. Αγαπάμε πολύ αυτό το άθλημα».

-Και ποια ομάδα στηρίζουν στο μουντιάλ οι Locomondo;
-Είμαστε με την Εθνική Ελλάδος. Όμως, μας αρέσει να δούμε ωραίο ποδόσφαιρο. Οι προτιμήσεις μας για τον τελικό και ποια ομάδα θα υποστηρίξουμε, εμφανίζονται στην πορεία. Όμως, μας αρέσουν οι εκπλήξεις και οι ανατροπές. Η γενιά η δική μας, βλέπετε, δεν είχε προλάβει την Ελλάδα να πηγαίνει με τέτοια άνεση στα μουντιάλ. Η Εθνική μας όμως από το 1994 και έπειτα δουλεύει πολύ σκληρά και εμείς τους στηρίζουμε».

-Από πότε συνεργάζεστε με τη Σχεδία;
«Στηρίζουμε τη Σχεδία τουλάχιστον πέντε χρόνια τώρα. Στηρίζουμε τις δράσεις τους. Ο Χρήστος Αλεφάντης είναι από τους αφανείς ήρωες της χώρας μας. Είναι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να τον προβάλλει η κοινωνία ως παράδειγμα».

-Με ποιους τρόπους στηρίζετε τη Σχεδία;
«Κάνουμε συναυλίες και πολλές φορές όλα τα έσοδα πηγαίνουν στη Σχεδία. Προσπαθούμε πάντοτε για το καλύτερο και θέλουμε να βοηθάμε τους ανθρώπους αυτούς που υποφέρουν».

-Πώς έγινε η αρχή της συνεργασίας σας;
«Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό ότι οι Locomondo είναι ένα από τα πιο συνδεδεμένα συγκροτήματα με το ποδόσφαιρο. Ίσως, η συνεργασία να προέκυψε από την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο. Τα παιδιά μας προσέγγισαν και κάπως έτσι προέκυψαν όλα».

«Οι άστεγοι δεν είναι σκιές»
Το newsbeast.gr μίλησε και με τον προπονητή της Εθνικής Αστέγων, Γιάννη Κώτσο. Ο κ. Κώτσος που συμμετέχει στο βίντεο κλιπ των Locomondo εξηγεί πως δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη ομάδα τονίζοντας ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το χρήμα και η δόξα.

Ακολουθεί η συνέντευξή του

-Πώς πήρατε μέρος στο βίντεο κλιπ με τους Locomondo;
«Μας στηρίζουν ως ομάδα και είναι δίπλα μας και για το περιοδικό Σχεδία. Ο Μάρκος, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, πριν αρχίσει το μουντιάλ ήθελε να κάνει αυτό το τραγούδι, θέλοντας να δείξει στο βίντεο κλιπ και την άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου. Ήθελε να δείξει ότι εκτός από τα πλούτη, τα φώτα και τη δόξα, υπάρχει και η Εθνική Αστέγων. Βρήκαμε πολύ καλή την ιδέα του και έτσι πήραμε μέρος».

-Ποια μηνύματα θέλετε να περάσετε μέσα από τη συμμετοχή σας στο βίντεο κλιπ;
«Θέλουμε να μάθει ο κόσμος ότι υπάρχει και η Εθνική Ομάδα Αστέγων. Δυστυχώς, δεν μας ξέρει κανείς. Θέλαμε επίσης να δείξουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αυτό που παρουσιάζουν τώρα: δηλαδή μόνο χρήμα και λάμψη αλλά είναι ένα παιχνίδι που φέρνει κοντά ανθρώπους, τους αγνώστους μέσα σε δευτερόλεπτα τους ενώνει».

-Μιλήστε μας για την Εθνική Ομάδα Αστέγων
«Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2007 από τον Χρήστο Αλεφάντη. Ο σκοπός της δημιουργίας της ήταν άνθρωποι, αποκομμένοι από το κοινωνικό σύνολο, να έχουν ένα χώρο, δύο ώρες την εβδομάδα, να έρχονται και να παίζουν μπάλα. Θέλαμε να τονίσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να ανήκουν στο περιθώριο και ας νιώθουν έτσι. Δεν είναι σκιές, όπως μας λένε. Θέλαμε λοιπόν να τους βοηθήσουμε για να τους εντάξουμε στο κοινωνικό σύνολο».

Δείτε το βίντεο κλιπ

Οι φωτογραφίες από το γήπεδο είναι της Sofia G. Batsila