Η Ιταλία, κόντρα στην οποία θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της, η Κύπρος, η Ισπανία, η Γεωργία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας στον 3ο όμιλο του Eurobasket 2025.

Η διοργάνωση θα αρχίσει στις 27 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου, με τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας να στον όμιλο να γίνονται στην Κύπρο. Εκεί, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα αντιμετωπίσει στις 28/8 την Ιταλία και δύο μέρες μετά, στις 30/8, θα κοντραριστεί με την Κύπρο.

Στις 31/8 ο αντίπαλος θα είναι η Γεωργία και θα ακολουθήσουν οι αγώνες με Βοσνία στις 2/9 και με Ισπανία στις 4/9.

Στόχος της Εθνικής Ελλάδας είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου, με το τελευταίο να χρονολογείται στο 2009, όταν είχε κατακτήσει το χάλκινο παίρνοντας την 3η θέση.

Οι 4 όμιλοι και το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας

1ος όμιλος

Πορτογαλία
Εσθονία
Λετονία
Τουρκία
Σερβία
Τσεχία

2ος όμιλος

Γερμανία
Φινλανδία
Μεγάλη Βρετανία
Λιθουανία
Σουηδία
Μαυροβούνιο

3ος όμιλος

Κύπρος
Ιταλία
Γεωργία
Ισπανία
Ελλάδα
Βοσνία

4ος όμιλος

Ισλανδία
Γαλλία
Σλοβενία
Πολωνία
Βέλγιο
Ισραήλ

Το πρόγραμμα της Ελλάδας

28/8 κόντρα στην Ιταλία
30/8 κόντρα στην Κύπρο
31/8 κόντρα στην Γεωργία
2/9 κόντα στην Βοσνια
4/9, κοντρα στην Ισπανία