Η FIFA δημοσίευσε σήμερα τα στοιχεία ενός ολοκληρωμένου ελέγχου που αφορά την τηλεοπτική παρακολούθηση του Μουντιάλ 2018, με τον αριθμό των ανθρώπων που είδαν έστω ένα λεπτό μπάλας στα γήπεδα της Ρωσίας να… ζαλίζει. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία, συνολικά 3.572 δισεκατομμύρια άνθρωποι, περισσότερο από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού -ηλικίας 4 ετών και άνω- συντονίστηκαν να δουν έστω ένα λεπτό της διοργάνωσης.

Από αυτούς, οι 3.262 δισ. άνθρωποι παρακολούθησαν τα παιχνίδια στο σπίτι τους από την τηλεόραση, ενώ άλλα 309,7 εκατ. άτομα είδαν τα ματς σε ψηφιακές πλατφόρμες, σε fan zones, καφετέριες και άλλα κέντρα ψυχαγωγίας, ποσοστό που ανέρχεται στο 9,5%.

Ο τελικός μεταξύ Γαλλίας και Κροατίας, στις 15 Ιουλίου, προσέλκυσε -σύμφωνα με τη FIFA– ένα συνολικό παγκόσμιο ακροατήριο 1,12 δισεκατομμυρίων ατόμων, το οποίο περιλαμβάνει 884,37 εκατομμύρια τηλεθεατές και 231,82 εκατομμύρια θεατές που παρακολούθησαν το συναρπαστικό ματς από άλλες πλατφόρμες.

Κατά τη διάρκεια των 64 αγώνων, το μέσο κοινό που παρακολουθούσε ανερχόταν σε 191 εκατομμύρια άτομα. Έτσι, υπήρξε μια αύξηση της τάξης του 10,9% σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το οποίο είχαν παρακολουθήσει 3,04 δις άνθρωποι. Επίσης το κοινό που είδε τουλάχιστον 30 λεπτά Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία ήταν 2,49 δισ., ενώ τέσσερα χρόνια πριν ήταν 1,95 δισεκατομμύρια.