Ο Ρικ Κάρσντορπ είναι ο πιο άτυχος ποδοσφαιριστής της Ρόμα στην τρέχουσα σεζόν, καθώς μέσα σε τέσσερις μήνες από την ημέρα που πάτησε στην ιταλική πρωτεύουσα, τραυματίστηκε δύο φορές και μάλιστα πολύ σοβαρά. Ο πιο πρόσφατος τραυματισμός του ήταν προχθές κόντρα στην Κροτόνε στο «Ολίμπικο», καθώς υπέστη ρήξη χιαστών, ενώ την πρώτη φορά, λίγες ημέρες μετά τη μεταγραφή του, υπέστη ζημιά στον μηνίσκο.

Ωστόσο, ο Ολλανδός δεξιός μπακ δεν είναι ο μόνος που δεν τα πάει καλά με την τύχη, καθώς και άλλοι συμπαίκτες του βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε στάδιο αποθεραπείας για τον ίδιο λόγο. Μεταξύ αυτών ο νεαρός αριστερός οπισθοφύλακας, Λούκα Πελεγκρίνι, αλλά και ο Μάριο Ρούι, επίσης παίκτης που αγωνίζεται στα πλάγια της άμυνας. Ο Αλεσάντρο Φλορέντσι μόλις γύρισε στη δράση από παρόμοιο θέμα, ενώ για τον ίδιο λόγο είναι στα… πιτς και ο Έμερσον Παλμιέρι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία τριάμισι χρόνια, το ιατρικό επιτελείο των «τζιαλορόσι» έχει καταγράψει 14 ρήξεις χιαστών. Με άλλα λόγια, κάθε εξάμηνο, συμβαίνουν δύο τέτοιου είδους τραυματισμοί κατά μέσο όρο. Τον… χορό των χιαστών, ένας από τους πιο συνήθεις τραυματισμούς στο ποδόσφαιρο, είχε ανοίξει ένας ακόμη Ολλανδός, ο Κέβιν Στρόοτμαν, το 2014 σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Νάπολι. Μάλιστα, ο διεθνής χαφ υπέστη παρόμοιο τραυματισμό, λίγο αφότου επέστρεψε ξανά στη δράση.

Κακοδαιμονία, κατάρα ή κάτι δεν γίνεται σωστά στη Ρόμα; Ήδη στην Ιταλία άρχισαν να λέγονται και να ακούγονται διάφορα. Τόσο για την ικανότητα του προπονητικού επιτελείου όσο και για την καταλληλότητα του κέντρου στην Τριγκόρια. Το σίγουρο είναι ότι ο Κώστας Μανωλάς πρέπει να θεωρεί εαυτόν τυχερό μέσα στην ατυχία του, που ο πρόσφατος τραυματισμός του ήταν μια… απλή θλάση.