Στην απόφαση να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση στα 37 του χρόνια προχώρησε ο Εστεμπάν Καμπιάσο. Οι προτάσεις που είχε από Αμερική και Εμιράτα δεν ήταν ικανές να τον πείσουν να συνεχίσει ως ποδοσφαιριστής και έτσι έβαλε τίτλους τέλους σε μια σπουδαία καριέρα, με πολλά τρόπαια και διακρίσεις.

Ο Αργεντινός μέσος διαθέτει πλέον δίπλωμα προπονητή, περνώντας πρόσφατα τις απαραίτητες εξετάσεις της UEFA στο Κοβερτσιάνο. Έτσι, μια νέα καριέρα είναι μπροστά του -αν και στα πρώτα του βήματα θα πρέπει να θητεύσει σε πάγκο από το πόσο του βοηθού προπονητή, ή να αναλάβει μια ομάδα Νέων.

Τις δύο τελευταίες σεζόν (2015-17), ο 52 φορές διεθνής με την «αλμπισελέστε» αγωνίστηκε στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Σε αυτό το διάστημα είχε 28 συμμετοχές και πέτυχε 2 γκολ, αλλά αυτό που κυρίως θα θυμούνται οι Έλληνες φίλαθλοι είναι το ήθος και η προσωπικότητά του.

Τη σεζόν 2014-2015 αγωνίστηκε στη Λέστερ (έναν χρόνο πριν οι «αλεπούδες» κατακτήσουν το πρωτάθλημα), ενώ πριν πάει στην Αγγλία, είχε «γράψει» μια λαμπρή δεκαετή καριέρα με τη φανέλα της Ίντερ (2004-2014), με την οποία κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα Ιταλίας και φυσικά το Champions League του 2010!

Ο Καμπιάσο ξεκίνησε την καριέρα του από την Αρχεντίνος Τζούνιορς, πριν πάρει μεταγραφή σε ηλικία μόλις 16 ετών για την Ισπανία και τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τη Β’ ομάδα της οποίας αγωνίστηκε 42 φορές μέχρι το 1998.

Μετακόμισε ξανά στην πατρίδα του μέχρι το 2001 και αγωνίστηκε για λογαριασμό της Ιντεπεντιέντε, ενώ ακολούθησε η Ρίβερ για έναν χρόνο. Στην τριετή του επιστροφή στη Ρεάλ (2002-2004) πανηγύρισε το ισπανικό πρωτάθλημα το 2003, πριν μεταβεί στο Μιλάνο και… ριζώσει εκεί πέρα.