Πριν λίγες ημέρες γύρισε από την Πολωνία, όπου συμμετείχε στις υποχρεώσεις της εθνικής Ιταλίας Κ21, στο αντίστοιχο ηλικιακό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Και εκεί έλαμψαν οι ικανότητες και το ταλέντο του Φεντερίκο Μπερναρντέσκι, αν και η «σκουάντρα ατζούρα» περιορίστηκε στην τρίτη θέση του τουρνουά.

Με το που γύρισε στην Ιταλία έπιασε άμεσα δουλειά, καθώς το όνομά του είναι ό,τι πιο «καυτό» κυκλοφορεί στη χώρα του, μαζί με τον Τζίτζο Ντοναρούμα, ο οποίος τελικά αποφάσισε να παραμείνει στη Μίλαν. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός είναι ένα βήμα πριν μεταγραφεί στη Γιουβέντους για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, καθώς φαίνεται ότι οι «μπιανκονέρι» τα βρήκαν με τη Φιορεντίνα.

Αυτή η εξέλιξη ήρθε έπειτα από την ενημέρωση που έγινε από πλευράς του ατζέντη του ποδοσφαιριστή, ότι ο Μπερναατνέσκι δεν πρόκειται να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους «βιόλα», που λήγει το καλοκαίρι του 2019. Τα 2,7 ευρώ ετησίως που του προτάθηκαν σίγουρα είναι ένα καλό ποσό, αλλά είναι δεδομένο ότι στο Τορίνο θα βρει καλύτερο συμβόλαιο.

Η Φιορεντίνα ζήτησε 50 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τον παίκτη, αλλά η Γιουβέντους έκανε αντιπρόταση 40 εκατομμυρίων συν κάποια μπόνους. Το θέμα είναι πως δύσκολα θα «στραβώσει» κάτι στην ιστορία και ο 23χρονος μεσοεπιθετικός θα ακολουθήσει τον δρόμο του Ρομπέρτο Μπάτζιο το 1990. Τότε ήταν που στη Φλωρεντία έγιναν μέχρι και διαδηλώσεις για να μην φύγει από την ομάδα της πόλης ο «Βούδας» του ιταλικού ποδοσφαίρου, αλλά τα λεφτά ήταν αυτά που… μίλησαν.

Η Φιορεντίνα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε δύσκολη θέση από άποψη διοικητικής σταθερότητας, καθώς στα τέλη του προηγούμενου Μαΐου οι ιδιοκτήτες της, Αντρέα και Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, έβαζαν πωλητήριο. Οι οπαδοί της ομάδας της Τοσκάνης βρίσκονται… στα κάγκελα και μια τέτοια εξέλιξη σίγουρα δεν θα άρεσε.

Όσον αφορά τη Γιουβέντους, οι οπαδοί της πάντα εκτιμούσαν τους ταλαντούχους Ιταλούς ποδοσφαιριστές και ανέκαθεν ήθελαν να τους έχουν στην αγαπημένη τους ομάδα. Άλλωστε, το «10» είναι αυτήν τη στιγμή… ορφανό.