Η Άρσεναλ έρχεται στην Ελλάδα για να παίξει με αναπληρωματικούς κόντρα στον Ολυμπιακό, κάτι που, όπως δείχνει η ιστορία, κάνει τους πρωταθλητές Ελλάδας απόλυτο φαβορί!

Οι «κανονιέρηδες» έχουν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση και ο Αρσέν Βενγκέρ αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής μεταξύ άλλων και τους Φαν Πέρσι, Αρτέτα, Γουόλκοτ, Ζερβίνιο, Σέζνι και να έρθει στην Αθήνα με πιτσιρίκια.

Όπως εξάλλου έκανε και ακριβώς δύο χρόνια πριν, στις 9 Δεκεμβρίου 2009, όταν και πάλι είχε εξασφαλίσει την παρουσία της στη φάση των «16». Για την αγγλική ομάδα είχαν μείνει εκτός αποστολής ποδοσφαιριστές όπως Νασρί, Φάμπρεγκας, Κλισί, Φα Πέρσι, Γκαλάς και είχαν χρησιμοποιηθεί παίκτες όπως οι Γκίλμπερτ, Μπάρτλεϊ, Κρουζ και Μέριδα, που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στα άλλα παιχνίδια της ομάδας. Αποτέλεσμα, η ομάδα του Πειραιά να νικήσει 1-0 με γκολ του Λεονάρντο και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ(90+3’ Πάντος), Ραούλ Ραούλ Μπράβο, Ντουντού (86′ Ντομί), Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Λεονάρντο, Μαρέσκα.

Η σύνθεση της Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Σιλβέστρ, Γκίλμπερτ, Μπάρτλεϊ, Κρουζ, Σονγκ, Μέριδα, Γουίλσιρ (76’ Σουνού), Ράμσεϊ, Γουόλκοτ, Βέλα.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2005, Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση. Οι «ερυθρόλευκοι» εκείνη τη σεζόν είχαν πάρει μόλις ένα βαθμό στον όμιλο, σε μια πολύ κακή χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε από το να επιβληθούν με 2-1 στα πιτσιρίκια του Χουάν Ραμόν Λόπεθ Κάρο, που εκτελούσε χρέη υπηρεσιακού προπονητή.

Ο Ισπανός τεχνικός είχε αφήσει εκτός τους «γκαλάκτικος», όπως οι Κασίγιας, Ρομπέρτο Κάρλος, Ζιντάν, Φίγκο, Γκούτι, Όουεν, Ρονάλντο, Σάμουελ, Μπέκαμ και Ραούλ.

Σε αυτό το παιχνίδι, μάλιστα, αγωνίστηκε και ο μετέπειτα «ερυθρόλευκος» Ραούλ Μπράβο, αλλά και ποδοσφαιριστές που στη συνέχεια έγιναν πολύ γνωστοί, όπως ο Σολδάδο, ο Ντιέγκο Λόπεθ, ο Ντε Λα Ρεντ και ο Χάβι Γκαρθία.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Σούρερ, Καψής (65’ Κωστούλας), Μπουλούτ, Καφές (81’ Μπαμπαγκίντα), Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Τουρέ, Ριβάλντο, Ντάνι (58’ Οκκάς).

Η σύνθεση της Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγκο Λόπεθ, Παβόν, Ραούλ Μπράβο, Σέρχιο Ράμος, Γκράβεσεν, Ζ. Μπαπτίστα, Ντιόγκο, Ντε Λα Ρεντ (81’ Χάβι Γκαρθία), Μπαλμπόα (58’ Μάρτιν), Σολδάδο, Ρομπίνιο (81’ Χουράδο).

Πηγή: sport-fm.gr