Μια σημαντική είδηση προέκυψε από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αντιπρόσωπος της FIFA στην Ελλάδα, Μπιορν Βάσαλο. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει αποφασίσει την παραμονή του Βίτορ Μέλο Περέιρα στον προεδρικό θώκο της ΚΕΔ, καθώς και του Χουάν Αντόνιο Φερνάντες Μαρίν στο πόστο του αντιπροέδρου.

Παρά το γεγονός ότι ο Πορτογάλος αρχιδιατητής βρέθηκε στο… μάτι του κυκλώνα, μετά τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την αλλαγή της διαιτητικής σύνθεσης στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, χωρίς να το γνωρίζουν οι ομάδες και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι, τελικά εκείνος θα παραμείνει στο πόστο του και την επόμενη σεζόν.

Ο Βάσαλο διευκρίνισε ότι οι δύο άνδρες θα ανανεώσουν το συμβόλαιό τους με την ΕΠΟ για ακόμη έναν χρόνο, κάτι που υπογραμμίζεται σε σχετική επιστολή της Φάτμα Σαμούρα, η οποία του κοινοποιήθηκε σήμερα και στην οποία περιέχονται όλες οι αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη δουλειά και την απόδοσή τους», ήταν το σχετικό σχόλιο.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε ξένοι διαιτητές να διευθύνουν τα μεγάλα και σημαντικά παιχνίδια και την επόμενη σεζόν, έπειτα από το φετινό εγχείρημα, ενώ εκτός από τον Μαρίν, κανονικά στο πόστο τους θα συνεχίσουν τόσο ο Χέρμπερτ Χούμπελ όσο και ο Πετρ Φούσεκ, ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για ακόμη έναν χρόνο.

Ο Βασάλο αναφέρθηκε και στο θέμα του VAR, για το οποίο είπε: «Δουλεύουμε και σε άλλα πράγματα για να ανέβει το επίπεδο της διαιτησίας. Έχουμε φέρει έναν ειδικό που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά».