Το επόμενο πρωτάθλημα της Super League θα διεξαχθεί τελικά με 14 ομάδες, καθώς ο Γιώργος Βασιλειάδης παρουσιάστηκε κάθετος στη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τα μέλη της Επιτροπής Ποδοσφαίρου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κατέστησε σαφές στους εκπροσώπους της ΕΠΟ και της Super League πως αν επιμείνουν στην απόφασή τους για 16 ομάδες στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου τη σεζόν 2019-20 και μείωσή τους σε 14 από την αγωνιστική περίοδο 2020-21, η οικονομική συμφωνία που υπήρχε με την κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον ισχύ.

Έτσι, με τα δεδομένα αυτά, η πλευρά των εκπροσώπων του ποδοσφαίρου έκανε πίσω και έτσι το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί -όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί- με 14 ομάδες, ενώ θα καθιερωθεί και η Super League 2, που θα είναι η σημερινή Football League, με τη συμμετοχή πιθανότατα 12 ομάδων.

Παράλληλα, είναι πλέον δεδομένο πως υποβιβάζονται τρεις ομάδες απευθείας από τη φετινή Super League (14ος, 15ος και 16ος), ενώ ο 13ος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.

Με την αναδιάρθρωση να προχωράει πλέον κανονικά, από την επόμενη σεζόν θα υπάρχουν τρεις επαγγελματικές κατηγορίες: η Super League, η Super League 2 και η Football League. Η πρώτη θα έχει 14 ομάδες, η δεύτερη 12 ομάδες και η τρίτη επίσης 14 ομάδες.

«Η τροπολογία θα προχωρήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα»

Εκτός του κ. Βασιλειάδη και του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου, στη συνάντηση αυτή το «παρών» έδωσαν ο αντιπρόεδρος της Super League, Χρήστος Δάρας, ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, καθώς και οι Παναγιώτης Δημητρίου, Νίκος Βακάλης και Κώστας Βρακάς από πλευράς Ομοσπονδίας.

«Προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως ακριβώς έχει συμφωνηθεί», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο υφυπουργός Αθλητισμού, για να συμπληρώσει: «Οι συμφωνίες θα τηρηθούν από όλες τις πλευρές. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση γι’ αυτό. Από την πλευρά μας, δεν άλλαξε ποτέ, τίποτα. Ήταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, γράφτηκαν πολλά, αλλά η Πολιτεία δεν άλλαξε ποτέ στάση. Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται. Έχω την αίσθηση πως η τροπολογία μπορεί να προχωρήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ επισήμανε: «Είχε γίνει μια πρόταση/εισήγηση να περάσει η αναδιάρθρωση, αλλά με παράταση μίας αγωνιστικής περιόδου. Ο υφυπουργός μας απάντησε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τα συμβόλαια της ΕΡΤ. Θα υπάρξει συζήτηση και για τη Super League 2. Είναι μια νέα επιχορήγηση τα χρήματα από την ΕΡΤ, αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να αποδείξει πως το δικαιούται όλο αυτό, αναβαθμίζοντας το προϊόν του».

Από την μεριά του, ο κ. Δάρας τόνισε: «Είχαμε ζητήσει παράταση για έναν χρόνο, αλλά επειδή έχει υπάρξει αυτή η συμφωνία, πάμε σε αυτά που έχουμε πει. Αυτό που είχαμε ζητήσει εμείς, ήταν εάν μπορεί η ΕΡΤ να καλύψει τις ομάδες με 16 στην Super League. Όμως, η ΕΡΤ είναι κάθετη».