Οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων τελείωσαν και πλέον όλοι οι ελληνικοί σύλλογοι καλούνται να επικεντρωθούν ξανά στις εγχώριες διοργανώσεις. Η ΑΕΚ, όπως και ο Ολυμπιακός, δεν μπορεί να λησμονήσει ότι έχει και Ευρώπη, καθώς την Πέμπτη (19/10) πηγαίνει στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει τη Μίλαν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Μια αποστολή καθόλου εύκολη, όπως υποδεικνύει και το όνομα του αντιπάλου.

Όμως, πριν από αυτό το παιχνίδι, για το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ υπάρχει και αυτό στην Ξάνθη κόντρα στην τοπική ομάδα, το βράδυ της Κυριακής (15/10, 20:30). Πρώτα απ’ όλα, ο Ισπανός τεχνικός καλείται να ξεπεράσει τον σκόπελο, ότι η ουσιαστική δουλειά για το συγκεκριμένο παιχνίδι θα ξεκινήσει από μεθαύριο, Πέμπτη. Όμως, δεν λείπουν και οι επιμέρους προβληματισμοί, που αφορούν τους ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεσή του. Ειδικά στην αμυντική γραμμή, τα πράγματα είναι… σκούρα.

Ο Έλντερ Λόπες ακολούθησε και χθες ατομικό πρόγραμμα, κάτι που τον καθιστά αμφίβολο για το παιχνίδι στα Πηγάδια. Ούτως ή άλλως έχει χάσει πολλές προπονήσεις και χρειάζεται χρόνο για να βρει ρυθμό, αλλά εάν δεν μπει και σήμερα (το πολύ αύριο) σε κανονικές ταχύτητες, δύσκολα θα βάλει υποψηφιότητα για να μπει στην αποστολή.

Και άντε, εκεί θα αναγκαστεί να παίξει για ακόμη φορά ο Μπακάκης, με τον Γκάλο να παίρνει τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Στα στόπερ, όμως, υπάρχει τεράστιο ζήτημα. Ο Ισπανός ήταν εξ αρχής υποχρεωμένος να αποφασίσει αν θα δώσει φανέλα βασικού στον Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος επέστρεψε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα μετά από έξι μήνες απουσίας. Παράλληλα, σίγουρα θα απουσιάσουν στην Ξάνθη και ο Τσιγκρίνσκι και ο Τσόσιτς.

Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει ανησυχία μήπως προκύψει και θέμα με τον Όγκνιεν Βράνιες. Ο Βόσνιος στόπερ δεν αγωνίστηκε στο χθεσινοβραδινό ματς της εθνικής ομάδας της χώρας του, λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο. Στην ΑΕΚ περιμένουν να επιστρέψει Αθήνα, για να διαπιστωθεί πράγματι αν πρόκειται για σοβαρή ζημιά. Κάτι που δεν θα ήθελαν με τίποτα στην Ένωσή, αν και οι πρώτες ενδείξεις λένε πως δεν είναι κάτι σοβαρό.

Εάν δεν καταφέρει ούτε ο Βόσνιος να δώσει το παρών, τότε στη Θράκη θα παραταχθεί μια πλήρως πειραματική γραμμή άμυνας. Σε αυτήν τα φαβορί δείχνουν να είναι οι Γιόχανσον και Λαμπρόπουλος, με τον Σουηδό να αποτελεί αυτήν τη στιγμή τη Νο1 λύση για τη θέση, κυρίως χάρη στην επιστροφή και του Σιμόες στη μεσαία γραμμή.

Πάντως, για το ποιο σχέδιο προσανατολίζεται να ενεργοποιήσει ο Χιμένεθ στα Πηγάδια, θα φανεί καλύτερα από Πέμπτη…