H Eθνική Ανδρών τσέκαρε το εισιτήριο της για τη φάση των 16, αφού επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας με μεγάλη ανατροπή και κορυφαίο τον Παπαπέτρου.

Στη δεύτερη φάση του Mundobasket θα αντιμετωπίσει Λιθουανία και Μαυροβούνιο. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου στάθηκε στην κρίσιμη αναμέτρηση με τους Λιθουανούς.

Αναλυτικά όσα είπε

«Είμαστε ικανοποιημένοι για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ήταν αμφίβολο αν θα έπαιζε ο Θανάσης, γιατί η διάταση που είχε ήταν μια μικρή θλάση, αλλά υπέρβαλλέ εαυτόν και ο ίδιος και οι γιατροί, ενώ μιλήσαμε και με τους Μπακς. Συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να αλλάξουμε τον τρόπο που αμυνόμαστε και το κάναμε. Τώρα πάμε να δούμε πώς θα προσεγγίσουμε την επόμενη μέρα».

Θεωρώ ότι διαχειριστήκαμε σωστά τις δυνάμεις των παικτών στα τρία παιχνίδια. Με τις ΗΠΑ δεν μπήκαμε για να χάσουμε, αλλά για να κερδίσουμε πράγματα και είχαμε ένα συγκεκριμένο ροτέισον. Προφανώς και με ανησυχεί η κούραση, αλλά δεν θεωρώ ότι κανένας από τους παίκτες θα πει ‘κουράστηκα’ ή ‘δεν μπορώ να φέρω εις πέρας αυτό που ζητάς’. Ο τρόπος που βρήκαμε χθες για να κλείσουμε το ροτέισον βασιζόμενοι σε παιδιά που έχουν παίξει σε αυτό το επίπεδο ήταν αυτό που μας έδωσε τη λύση. Αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι το ίδιο και στο επόμενο παιχνίδι», ανέφερε στην αρχή.