Ο Τζέιλεν Μπράουν δεν είναι MVP, δεν είναι πρωταθλητής του NBA, δεν είναι ο καλύτερος παίκτης στην ομάδα του, στους Μπόστον Σέλτικς, αλλά πλέον έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει δοθεί ποτέ στα χρονικά της κορυφαίας λίγκας μπάσκετ στον κόσμο.

Ο 26χρονος φόργουορντ συμφώνησε με την ομάδα της Βοστόνης να ανανεώσει τη συνεργασία του μαζί της και όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της συλλογικής σύμβασης των παικτών με την λίγκα, αλλά και εκείνοι του salary cap, θα λάβει το super max, το ανώτατο ποσό χρημάτων, δηλαδή, που μπορεί να πάρει ένας παίκτης για την επόμενη 5ετία. Ο Μπράουν θα γεμίσει τον… τραπεζικό λογαριασμό του με 304 εκατομμύρια δολάρια.

Το συμβόλαιο αποτελεί ρεκόρ, φυσικά, στα χρονικά του NBA κι «έσπασε» εκείνο που κατείχε ο Νίκολα Γιόκιτς, ο Σέρβος σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς, που αφού οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, είδε το νέο του deal να μπαίνει σε ισχύ. Ο Γιόκιτς θα πάρει 270 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια.

Είναι το 4ο ρεκόρ ακριβότερου συμβολαίου σε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο αρχίζοντας με τη συμφωνία του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς (228 εκατ. δολάρια) και συνεχίζοντας μ’ εκείνη του Μπράντλεϊ Μπιλ με τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς προτού πάρει μεταγραφή στους Φοίνιξ Σανς (251 εκατ. δολάρια).

Βέβαια, με το NBA να προβλέπει συνεχόμενες αυξήσεις στο salary cap τα επόμενα χρόνια, το συμβόλαιο του Τζέιλεν Μπράουν σύντομα θα χάσει κι αυτό το στάτους του… μοναδικού καθώς θα δοθούν άλλα μεγαλύτερα.