Ο Ματίας Αλμέιδα έχει πολύ ψηλά στη λίστα του το όνομα του Ροδόλφο Πιζάρο για την ενίσχυση της ΑΕΚ μεσοεπιθετικά και η επιθυμία του θα γίνει πραγματικότητα όπως όλα δείχνουν, με τον Μεξικάνο να έχει λύσει το συμβόλαιό του με την Ίντερ Μαϊάμι και να ετοιμάζεται για Ελλάδα, σύμφωνα με τους συμπατριώτες του.

Ο Αλμέιδα και ο Πιζάρο είχαν συνεργαστεί στην Τσίβας Γουαδαλαχάρα και αμφότεροι ήθελαν να συνεργαστούν ξανά, αυτή τη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ένωσης. Και αν δεν έρθουν τα πάνω-κάτω, πλέον, αυτό θα γίνει.

Η απόκτηση του Λιονέλ Μέσι αναγκάζει την Ίντερ Μαϊάμι να λύσει τα συμβόλαια αρκετών παικτών αφού υπάρχει πρόβλημα με το salary cap και όπως αναφέρουν στο Μεξικό ο 29χρονος μεσοεπιθετικός συμφώνησε με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ για την αποδέσμευσή του.

Έτσι, όπως τονίζουν, άνοιξε ο δρόμος για να ταξιδέψει στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, να περάσει ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει και να ανακοινωθεί από την ΑΕΚ, με την οποία θα δεσμεύεται μέχρι το 2025, με τις ετήσιες απολαβές του να φτάνουν στο ένα εκατ. ευρώ.