Το σκηνικό έχει γυρίσει τούμπα και το 2010 αποχαιρετά τον Παναθηναϊκό στη 2η θέση και με το τοπίο στα διοικητικά θολό. Ο Ιανουάριος θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την φετινή πορεία και το βλέμμα των «πρασίνων» είναι στραμμένο σε τέσσερα πράγματα, διοικητικά, μεταγραφικά, αγωνιστικά και για κάποιους εξωαγωνιστικά!

Θα αναλάβει ο Πολέμης;

Το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Πέμπτης δεν έβγαλε πρόεδρο και ο Τζόνι Βεκρής ανέλαβε τη θέση, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να μην έχει πρόβλημα. Η λύση, όμως, είναι προσωρινή μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου, όταν είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση. Ο Νικόλας Πατέρας έχει προτείνει στον Αδαμάντιο Πολέμη να αναλάβει την προεδρεία της ΠΑΕ, με τον τελευταίο να το σκέφτεται, χωρίς να έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Πολλά τα σενάρια, οι φήμες, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν λίγο πριν την… σέντρα της 17ης Ιανουαρίου.

Δυνατό ξεκίνημα, αλλιώς…

Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει 5 βαθμούς από τους «πράσινους», οι οποίοι καλούνται να μειώσουν τη διαφορά μέσα στον ερχόμενο μήνα, αν θέλουν να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για τον τίτλο. Πέρσι, το 2010 τον βρήκε μπροστά με 2 βαθμούς, όμως φέτος κάτι τέτοιο δεν… ισχύει.
Ο Παναθηναϊκός καλείται σε ένα δυναμικό ξεκίνημα, αν και το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς βρίσκει τον Παναθηναϊκό να ταξιδεύει στην Ξάνθη, ενώ στην συνέχεια ακολουθούν ο Άρης και η Καβάλα στο κεκλεισμένων των θυρών, ΟΑΚΑ. Τα τελευταία παιχνίδια του μήνα είναι εκείνα απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και με τον Εργοτέλη στην Αθήνα. Είναι αυτονόητο ότι οποιαδήποτε απώλεια είναι πολύ πιθανό να σημάνει και το τέλος της προσπάθειας για το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα…

Άμεση ενίσχυση

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση, αν θέλει να είναι απλά ανταγωνιστικός… Η μεσαία γραμμή της ομάδας αντιμετωπίζει προβλήματα, στην επίθεση είναι μόνος του ο Σισέ και οι μεταγραφές κρίνονται αναγκαίες, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Παράλληλα, οι «πράσινοι» θα σταθούν και στους… παραγκωνισμένους, ο Γκοβού θα συνεχίσει ή ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί και δεξί χαφ.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει ήδη παραδώσει λίστα, και περιμένει από τους Αντωνίου – Φρέιτας να αρχίσουν τον «μαραθώνιο». Πληροφορίες κάνουν λόγο πως οι δυο άνδρες έχουν αρχίσει συζητήσεις με υποψήφιους στόχους, όμως το «ντου» αναμένεται να γίνει με τον καινούριο χρόνο.

Φερέιρα – αποδυτήρια!

Η πίεση στον Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι λογικό ότι όσο περνάει ο καιρός θα μεγαλώνει… Τα αποτελέσματα δεν έρχονται, οι εμφανίσεις δεν πείθουν και μπορεί από τον Παναθηναϊκό να του δείχνουν απόλυτη στήριξη, ωστόσο τα σενάρια από το εξωτερικό κάνουν λόγο πως ο Πορτογάλος τεχνικός αμφισβητείται μετά και την τελευταία ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου.
Παράλληλα, ένα από τα «αγκάθια» που καλείται ο Φερέιρα να απομακρύνει είναι και οι σχέσεις παικτών στα αποδυτήρια. Οι «πράσινοι» εμφανίζονται έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο, όμως οι τελευταίες εμφανίσεις τους δεν έπεισαν…

Πηγή: gazzetta.gr