Την πρόκρισή της για τους προημιτελικούς του Europa League σφράγισε η Ρόμα με το 0-0 στην έδρα της Σοσιεδάδ μετά τη νίκη της με 2-0 στο Ολίμπικο, με τη Λεβερκούζεν να παίρνει επίσης το εισιτήριο για την επόμενη φάση νικώντας και εκτός έδρας με 2-0 τη Φερεντσβάρος, ενώ συνεχίζεται η ευρωπαϊκή πορεία και της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ που νίκησε με 3-0 την Ουνιόν Βερολίνου. Αντίθετα, εκτός έμεινε η Άρσεναλ που αποκλείστηκε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η Ρόμα ήταν ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στους «8» μετά τη νίκη της επί της Σοσιεδάδ με 2-0 στο Ολίμπικο και τελικά οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν στη ρεβάνς, αφού οι Ισπανοί όσο κι αν το ήθελαν δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση. Βασικά, κατάφεραν μόνο μία φορά να γίνουν επικίνδυνοι, έχοντας οριζόντιο δοκάρι στο 68′ με τον Οϊαρθάμπαλ, με τους Ιταλούς να διαχειρίζονται σωστά το παιχνίδι και να κρατάνε το 0-0 που τούς έστειλε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πρόκριση με δεύτερη νίκη για Λεβερκούζεν

Στους προημιτελικούς του Europa League προκρίθηκε και η Λεβερκούζεν, η οποία είχε νικήσει με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι, εντός έδρας, τη Φερεντσβάρος και τώρα επικράτησε με το ίδιο σκορ και στη Βουδαπέστη. Σκόρερ για τους Γερμανούς ο Νταμπί στο 3′ και ο Αντλί στο 81′.

Συνεχίζεται η πορεία της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ

Αν το να βρίσκονται η Ρόμα ή η Λεβερκούζεν στους «8» του Europa League μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενο, η φετινή πορεία της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ εντυπωσιάζει, αφού στη ρεβάνς του 3-3 με την Ουνιόν Βερολίνου στη Γερμανία, επικράτησε με 3-0 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 19′ με τον Τέουμα, έκαναν το 2-0 στο 63′ με τον Αμανί και πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 94′ με τον Λαπουσέν για το τελικό 3-0.

Νοκ άουτ στα πέναλτι η Άρσεναλ

Στο «Έμιρεϊτς» και μπροστά στο βλέμμα της Κιμ Καρντάσιαν, η Άρσεναλ ηττήθηκε με 5-3 στα πέναλτι από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-1 κ.δ., παρ. 2-2 το α’ ματς) για την οποία έμεινε στον πάγκο ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Οι «κανονιέρηδες» προηγήθηκαν με τον Τζάκα στο 19′, αλλά τα «λιοντάρια» απάντησαν με τον Πότε στο 62′. Δεν άλλαξε τίποτα ως το τέλος του 90λεπτου και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα, το ματς πήγε στην παράταση. Εκεί, οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση, ενώ έμειναν με δέκα στο 118′ λόγω αποβολής του Ουγάρτε. Στα πέναλτι, οι Πορτογάλοι είχαν 5/5 με τον Αδάν να σταματά το σουτ του Μαρτινέλι.