Η προηγούμενη αγωνιστική της Super League 1 εξελίχθηκε ιδανικά για την ΑΕΚ που κατάφερε να πλησιάσει στο -1 από την κορυφή και στόχος της είναι, στη χειρότερη για αυτή περίπτωση, να παραμείνει εκεί και μετά τον αγώνα της Κυριακής (29/1) κόντρα στον Άρη, με τον Ματίας Αλμέιδα να συμπεριλαμβάνει στην αποστολή τον Ελίασον για πρώτη φορά έπειτα από απουσία δύο μηνών, με το κλίμα να γίνεται όλο και καλύτερο στην ομάδα.

Η Ένωση αντιμετώπισε, όπως και άλλες ομάδες, αρκετά προβλήματα τραυματισμών αλλά κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπήρχαν λόγω του βάθους στο ρόστερ της. Παρ’ όλα αυτά, πάντα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα όταν επιστρέφουν οι τραυματίες και αυτό συμβαίνει με τον Ελίασον, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά τον Νοέμβριο, όταν και χρειάστηκε να κάνει επέμβαση λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζε.

Από τότε πέρασε πολύς καιρός και ο 26χρονος Σουηδός εξτρέμ είναι ξανά διαθέσιμος, αν και η παρουσία του στην αποστολή για τον αγώνα με τον Άρη είναι κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Γενικά, πάντως, τα νέα είναι πολύ ευχάριστα για τον Αλμέιδα αφού είναι ετοιμοπόλεμος και ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος είχε απουσιάσει πριν μία εβδομάδα από τον αγώνα με τον Ιωνικό.

Έτσι, τα μοναδικά δύο προβλήματα για τους κιτρινόμαυρους είναι αυτά των Μοχαμάντι και Φερνάντες, με τον Αλμέιδα να παίρνει στην αποστολή για το ματς με τον Άρη τούς Στάνκοβιτς, Αθανασιάδη, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλο, Γαλανόπουλο, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον.