Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στη δράση μετά από απουσία πέντε αγώνων και οι Μιλγουόκι Μπακς χαμογέλασαν ξανά καθώς επιβλήθηκαν άνετα με 150-130 των Ντιτρόιτ Πίστονς εκτός έδρας στην «Little Ceasars Arena» φτάνοντας σε ρεκόρ 30-17 στο NBA.

Ο «Greek Freak» δεν φάνηκε ιδιαίτερα επηρεασμένος από την απουσία του εξαιτίας ενοχλήσεων στο γόνατο. Σημείωσε 29 πόντους σε 27 λεπτά (8/15 σουτ, 2/4 τρίποντα, 11/17 ελεύθερες βολές, 12 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ). Ωστόσο, είχε και σημαντική βοήθεια από τους Μπρουκ Λόπεζ (21 π.), Τζρου Χόλιντεϊ (16 π., επτά ασίστ), Μπόμπι Πόρτις (18 π., 10 ριμπάουντ) και Τζεβόν Κάρτερ (18 π., 6/8 τρίποντα), ενώ έπαιξε και πάλι μετά τον τραυματισμό του ο Κρις Μίντλετον (8 π.).

Στην επανεμφάνισή του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκε δυνατά στο ματς όπως και οι Μιλγουόκι Μπακς. «Έτρεξαν» σερί 15-4 σε κάτι παραπάνω από δυόμιση λεπτά με τον ηγέτη τους να σημειώνει επτά από αυτούς τους πόντους. Τόσο ο Έλληνας σούπερσταρ όσο και η ομάδα του δεν σήκωσαν το πόδι από το… γκάζι πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση όπου πρακτικά ό,τι πήγαινε μέσα… έγραφε καθώς έκλεισαν την πρώτη περίοδο με 49-24 – ο Γιάννης έβαλε 20 σκοράροντας και δύο φορές με τρίποντο!

Κάθισε να ξεκουραστεί σε μέρος της δεύτερης περιόδου και δεν πέτυχε άλλον πόντο στη δεύτερη περίοδο. Τα «ελάφια» δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικά, αλλά δεν απειλήθηκαν κιόλας. Διατηρούσαν τον έλεγχο του αγώνα κι έκαναν… περίπατο στο παρκέ του Ντιτρόιτ. Οι Μπακς πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ τους 83-55.

Θα μπορούσαν να… χαλαρώσουν. Άλλωστε, το ματς ουσιαστικά είχε κριθεί και έπαιζαν κόντρα σε μια από τις χειρότερες ομάδες του NBA (12-37 το ρεκόρ των Πίστονς). Ωστόσο, γνωρίζοντας πως καμία διαφορά δεν είναι ασφαλής στην καλύτερη λίγκα του μπάσκετ έπαιξαν για να μην δώσουν δικαιώματα στους Πίστονς και μπήκαν και όχι μόνο δεν ήταν αδιάφοροι, αλλά προσπαθούσαν να αυξήσουν τη διαφορά. Κάπως έτσι, με 6′ και 41” να απομένουν στο ρολόι προηγήθηκαν με 94-67. Έκλεισαν την περίοδο με 115-92 και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μετράει 27 πόντους.

Οι Μπακς συνέχισαν να πιέζουν ακόμη και με τον Γιάννη να βγαίνει 8′ και 14” πριν από τη λήξη με το σκορ στο 130-99 στο πρώτο του ματς από τις 11 Ιανουαρίου. Άλλωστε, δεν υπήρχε λόγος για να… φορτωθεί με λεπτά. Η ομάδα του έκανε ό,τι ήθελε στο ματς. Με το παιχνίδι να έχει κριθεί, ο κόουτς των Μπακς, Μάικ Μπούντενχολζερ «άδειασε» τον πάγκο του κι έστειλε στον αγωνιστικό χώρο τους αναπληρωματικούς του μεταξύ τους και τον Θανάση Αντετοκούνμπο (2 π., 2 ριμπάουντ, μια ασίστ σε 4′). Χάθηκε ο ρυθμός και οι Πίστονς βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν πιο… αξιοπρεπές το τελικό σκορ.

Τα 12λεπτα: 24-49, 55-83, 92-115, 130-150