Ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-1 τον Ατρόμητο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της πρώτης μεταξύ τους αναμέτρησης για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Πρωταγωνιστής ήταν ο Μαρσέλο που σημείωσε δύο τέρματα για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων».

Ήταν μια ιστορική στιγμή για τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ. Όχι γιατί ήταν τα πρώτα του με τη φανέλα του Ολυμπιακού προκαλώντας… ντελίριο στην εξέδρα που παραδόθηκε στις εμπνεύσεις του, αλλά και γιατί ποτέ άλλοτε στη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας δεν είχε σημειώσει δύο γκολ σ’ ένα παιχνίδι. Ούτε με τη φανέλα της Φλουμινένσε, ούτε μ’ εκείνη της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ούτε και με την εθνική ανδρών της Βραζιλίας.

Πέρασαν, δε, 914 ημέρες αφότου είχε σκοράρει για τελευταία φορά ως εκπρόσωπος της «βασίλισσας» κόντρα στην Έιμπαρ για το ισπανικό πρωτάθλημα. Πλέον, μετράει 58 γκολ σε 660 συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο με τους συλλόγους στους οποίους αγωνίστηκε, καθώς και τη «σελεσάο».

Ο Μαρσέλο σε ανάρτησή του στο Instagram, έγραψε: «Σθένος και σκληρή οδηγούν στη “μαγεία”. Εντυπωσιακή ομαδική προσπάθεια για να πάρουμε τη νίκη μετά τη διακοπή. Πάμεεεεε!».

Ο έπαινος του Μίτσελ

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, μιλώντας στην κάμερα της Cosmote επαίνεσε τον Βραζιλιάνο άσο της ομάδας του.

«Η αλήθεια είναι πως θέλουμε όλους τους παίκτες να τα δίνουν όλα, σε κάθε λεπτό να είναι συγκεντρωμένοι. Αυτό έκανε ο Μαρσέλο σήμερα, αυτό που θέλω από όλους του παίκτες. Να αναφέρουμε πως ο Μάρσελο, ο Χάμες κι ο Φορτούνης είναι πιο έτοιμοι γιατί προπονήθηκαν με συνέχεια», τόνισε ο έμπειρος Ισπανός τεχνικός που για το ματς σχολίασε:

«Θύμωσα στο πρώτο μέρος και ιδιαίτερα στην παύση. Πρέπει να αναρωτηθώ τι συμβαίνει, ζητάμε τα ίδια πράγματα σε κάθε ημίχρονο, όμως η προσωπικότητα και η θέληση ήταν εντελώς διαφορετική σε κάθε μέρος. Αυτό που είπα από την πρώτη μέρα τους είπα και στο ημίχρονο. Να παίζουμε ομαδικά γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να παίζουμε ατομικά. Έτσι, δώσαμε καλό παράδειγμα για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Πρέπει να αποφασίσουμε ποια η ομάδα θα είμαστε. Η ομάδα του πρώτου μέρους ή αυτή του δεύτερου που έδειξε τις δυνατότητές μας. Να πάρουμε την απόφαση και να παίζουμε σαν ομάδα».

Στο μεταξύ, τα γκολ του Μαρσέλο έκαναν το γύρο του κόσμου και η ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας «As» τον αποθέωσε. «Χριστουγεννιάτικο δώρο για εκατομμύρια οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης», έγραψε και συνέχισε: «Η τρέλα του Μαρσέλο που θα γίνει πρωτοσελίδο στην Ελλάδα».