Η Euroleague είχε ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στις 10 Νοεμβρίου λόγω όσων ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Παρτιζάν και τον τιμώρησε με πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ καθώς και με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τους επόμενους τρεις αγώνες.

Ο ιδιοκτήτης των πράσινων είχε εκφράσει παράπονα για τη διαιτησία και παράλληλα είχε τοποθετηθεί και για τη διοργάνωση, με τη Euroleague να εκκινεί τη σχετική πειθαρχική διαδικασία και να ανακοινώνει, τελικά, επιβολή προστίμου 80.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τους επόμενους τρεις αγώνες.

Πρόκειται, δηλαδή, για τα παιχνίδια κόντρα σε Αρμάνι Μιλάνο (εντός), Βαλένθια (εκτός) και Μπαρτσελόνα (εντός), με τον Γιαννακόπουλο να έχει πάντως το δικαίωμα έφεσης μέσα στις επόμενες 10 ημερολογιακές ημέρες. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Euroleague, για επιθετικές δηλώσεις σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της διοργάνωσης.