Ο Ολυμπιακός τόνωσε την ψυχολογία του με την απόδοσή του κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και στη συνέχεια με την εκτός έδρας νίκη επί του Λεβαδειακού, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊακάκη την προσεχή Κυριακή (13/11), όπου και θα ξεκαθαρίσουν αρκετά τα πράγματα σε ό,τι αφορά τον Μαρσέλο και τι πιστεύει για αυτόν ο Μίτσελ.

Οι ερυθρόλευκοι πήγαν πριν πέντε μέρες στη Λεωφόρο γνωρίζοντας ότι με ήττα θα έμεναν έξω από τη μάχη του τίτλου, παρά το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο ακόμη συν τα πλέι οφ. Το ντέρμπι με τους πράσινους ήταν καθοριστικής σημασίας για την ομάδα του Μίτσελ και τελικά παρέμεινε όρθια, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν τα νεύρα για το γεγονός ότι έχασε τη νίκη στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων. Αυτό το παιχνίδι λοιπόν, το οποίο ήταν κομβικής σημασίας, οι Πειραιώτες επέλεξαν να το δώσουν χωρίς τον Μαρσέλο.

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ είχε μείνει εκτός αποστολής, γεγονός που σχολίασε με παρέμβασή του στα social media. Ακολούθησε το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για το οποίο έμεινε επίσης εκτός αποστολής και τώρα έρχεται το ντέρμπι με την ΑΕΚ, το οποίο είναι και το τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος. Η ερώτηση, επομένως, έρχεται αυθόρμητα: Θα είναι ή όχι στην αποστολή του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση με την Ένωση ο Μαρσέλο;

Ο Μίτσελ θα «πει» αν τον υπολογίζει ή όχι

Ο Μαρσέλο στο Ολυμπιακός - Ναντ

Την απάντηση θα τη δώσει ο Μίτσελ με την αποστολή που θα ανακοινώσει το Σάββατο (12/11) και θα είναι μια απάντηση που δεν θα αφορά μόνο στην παρουσία ή όχι του Βραζιλιάνου στο ματς με τον δικέφαλο αετό αλλά και στο αν υπολογίζεται πραγματικά ή όχι. Η παρέμβαση του Μαρσέλο για να εξηγήσει γιατί δεν ήταν στην αποστολή για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έδειξε ότι τον ενόχλησε, ότι τον πείραξε, ότι αντιλαμβάνεται πως δεν είναι καλό και για τον ίδιο, για το όνομά του και την ιστορία του, να μην υπολογίζεται για το ντέρμπι αιωνίων.

Αν, επομένως, μείνει εκτός έδρας και από το δεύτερο ντέρμπι, μέσα σε μία εβδομάδα, τότε ο Μίτσελ ουσιαστικά θα είναι σαν να έχει… φωνάξει ότι ο Βραζιλιάνος είναι πραγματικά σε κακή κατάσταση. Καταλαβαίνει ο καθένας ότι ενδεχόμενη απουσία και από το δεύτερο ντέρμπι θα… απομακρύνει τον ενθουσιασμό που υπάρχει ή υπήρχε για τον πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης και θα έρθει ο βαρύς προβληματισμός. Στο κάτω-κάτω, έχει πάνω από δύο μήνες στην Ελλάδα, δεν ήρθε πριν δύο εβδομάδες.

Αν, από την άλλη, συμπεριληφθεί στην αποστολή, θα φανεί την Κυριακή, στον αγώνα, αν όντως υπολογίζεται ή αν απλά μπήκε στην αποστολή για να αποφευχθούν οι συζητήσεις και τα σενάρια αν έμενε ξανά εκτός. Μια περίεργη κατάσταση γενικά, τα δεδομένα της οποίας θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν από την απόφαση που θα πάρει ο Μίτσελ μετά την τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ.