Η νίκη επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη είχε ως αποτέλεσμα, όπως αναμενόταν, να ηρεμήσει πολύ η κατάσταση στον ΠΑΟΚ και να επανέλθουν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία για τη συνέχεια της σεζόν, την ίδια ώρα που ο Γιάσμιν Κούρτιτς φαίνεται πως έχει αλλάξει την απόφαση που είχε πάρει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και περιμένει κίνηση από την πλευρά της διοίκησης.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν σε δύσκολη θέση μέχρι και πριν μία εβδομάδα, με τους οπαδούς να μην κρύβουν την απογοήτευσή τους για τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα, αλλά το τρίποντο στο Φάληρο έφερε νέο αέρα. Κάτι που ισχύει και για την περίπτωση του Κούρτιτς, χωρίς όμως αυτό να συνδέεται με το παιχνίδι κόντρα στους Πειραιώτες. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά…

Στις αρχές του καλοκαιριού, πριν ξεκινήσει η προετοιμασία του δικεφάλου του βορρά, ο Σλοβένος είχε κάνει μια συζήτηση με τους διοικούντες την ΠΑΕ για το θέμα του συμβολαίου του. Ο Κούρτιτς, σύμφωνα με όσα λένε στη Θεσσαλονίκη, επιθυμούσε να υπογράψει ανανέωση, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν ότι αυτό το θέμα θα το συζητούσαν τους επόμενους μήνες. Απάντηση που δεν του άρεσε, με αποτέλεσμα να κάνει τις επαφές του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία, χάρη στην οποία αγωνίστηκε επί χρόνια.

Χώρα στην οποία όντως υπήρχε και τώρα ενδιαφέρον για αυτόν, αλλά κυρίως από ομάδες της Serie B. Ομάδες, δηλαδή, που δεν μπορούσαν να του προσφέρουν, από οικονομικής άποψης, το συμβόλαιο που ήθελε. Έτσι, παρέμεινε στον ΠΑΟΚ και ο χρόνος, όπως προκύπτει, βοήθησε ώστε ο Κούρτιτς να ηρεμήσει, να δει τα θετικά της παρουσία του στους ασπρόμαυρους και να επιθυμεί πλέον, ξανά, να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο, επομένως, ότι το προσεχές διάστημα ο Σλοβένος θα κάνει εκ νέου νύξη στη διοίκηση για αυτό το θέμα, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα πάρει το συμβόλαιο που θέλει. Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, άλλωστε, επιθυμία του πλέον είναι να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και τα επόμενα χρόνια και θα ψαχτεί για μεταγραφή το καλοκαίρι μόνο αν η διοίκηση τού κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να λάβει πρόταση για νέο συμβόλαιο.

Τι γίνεται με Λύρατζη

Ο Λευτέρης Λύρατζης

Οι άνθρωποι του δικέφαλου του βορρά, πάντως, έχουν εδώ και καιρό ανοιχτό ένα θέμα ανανέωσης συμβολαίου και συγκεκριμένα αυτό του Λευτέρη Λύρατζη. Ο 22χρονος δεξιός μπακ δεσμεύεται μέχρι το 2025 με τους Θεσσαλονικείς, με τους οποίους έχει αρχίσει εδώ και μήνες τις συζητήσεις για την πρόωρη ανανέωση. Συζητήσεις που δεν έχουν οδηγήσει ακόμη σε συμφωνία όμως, γι’ αυτό και δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος.

Το γεγονός, πάντως, ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν βρει ακόμη τη χρυσή τομή, δεν προκαλεί ανησυχία. Αντιθέτως, τόσο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ όσο και ο Λύρατζης πιστεύουν ότι στο τέλος θα δώσουν τα χέρια, αφού αυτή είναι η κοινή επιθυμία. Και σύμφωνα με όσα λένε στη Θεσσαλονίκη, η συμφωνία αναμένεται να είναι για τριετές συμβόλαιο. Με τους ασπρόμαυρους, έτσι, να ισχυροποιούν κι άλλο τη θέση τους διαπραγματευτικά σε ενδεχόμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος ή πρόταση από ομάδα του εξωτερικού για τον παίκτη.