Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με 1-2 στο Καραϊσκάκη και έμεινε στο -10 από την κορυφή, με τη σεζόν να στραβώνει από πολύ νωρίς και τους Κώστα Νικολακόπουλο και Μπάμπη Χριστόγλου να σχολιάζουν στον ΣΠΟΡ FM τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη, προσπαθώντας, όπως είπαν, να βρουν ποδοσφαιρική λογική σε όσα συμβαίνουν φέτος στην ομάδα.

Αναλυτικά το σχόλιο του Κώστα Νικολακόπουλου…

Όταν παίζεις στο γήπεδό σου με τον ΠΑΟΚ και βγαίνεις 9 φορές οφσάιντ, σημαίνει ότι δεν είσαι ομάδα. Αυτό τα λέει όλα. Όπως και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να κάνει τίποτα σε κανένα παιχνίδι κόντρα σε καλή ομάδα. Ήττα τώρα, ήττα με τον Άρη, γκέλα με τον Βόλο… Αυτή είναι η πραγματικότητα, μας αρέσει ή όχι. Έχει τόσα προβλήματα… Πιέζει 20 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, τα δίνει όλα και μετά «κρεμάει» στο δεύτερο. Ο Μπακαμπού, όπως έχουμε δει και σε άλλα ματς, πρέπει να έχει 3-4 ευκαιρίες για να βάλει ένα γκολ. Σε ντέρμπι είναι δύσκολο να έχεις τόσες ευκαιρίες. Ο Ελ Αραμπί έχασε ένα γκολ που κάποτε δεν τα έχανε.

Υπάρχει μεγάλη πίεση και η ομάδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, είναι φανερό αυτό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Σε κάθε παιχνίδι με καλή ομάδα είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο 10λεπτο ο Ολυμπιακός θα δεχθεί γκολ. Πώς μπορεί να προχωρήσει έτσι; Ο ΠΑΟΚ είναι δουλεμένη ομάδα, παρά τα προβλήματά της. Και είχε και τη συγκέντρωση να κάνει δύο γκολ. Νομίζω ότι στον Ολυμπιακό κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουν να μιλάνε. Μία νίκη να κάνει, ακούμε κατευθείαν λόγια. Και σε ένα δύσκολο παιχνίδι δεν έχουμε δει έστω μία νίκη.

Μέσα σε όλα, έχει και κάτι διαιτησίες… Δεν παίρνει ούτε μισό σφύριγμα. Ούτε στο πέναλτι του ΠΑΟΚ κατάλαβα τι έδωσε τελικά. Με αυτούς τους διαιτητές που φέρνουν… Για τον Ολυμπιακό, όμως, αυτό είναι το τελευταίο από τα προβλήματά του.

Χριστόγλου: «Χάθηκε η σεζόν, να σώσει την αξιοπρέπειά του»

Ο Μπάμπης Χριστόγλου, από την πλευρά του, είπε τα εξής…

Έχει χαθεί κάθε ποδοσφαιρική λογική στον Ολυμπιακό, δεν βλέπω πώς μπορεί να σώσει τη χρονιά. Νομίζω έχει χαθεί ήδη. Υπάρχει σύγχυση στον Ολυμπιακό, πρέπει να βρει τρόπο η ομάδα για να σώσει την αξιοπρέπειά της. Κάθε φορά βλέπουμε και ένα διαφορετικό πρόβλημα. Σήμερα ο Μίτσελ είχε αριστερό μπακ τον Ρέαμπτσιουκ και είχε τον Αγκιμπού να τον βοηθάει. Πού τον θυμήθηκες τον Αγκιμπού; Καμία λογική. Όχι μόνο δεν βοήθησε αλλά έχει και όλη την ευθύνη για το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ.

Δεν γίνεται κάθε φορά σε δύσκολο παιχνίδι να τρώει δύο γκολ χωρίς να δεχθεί ουσιαστικά πίεση από τον αντίπαλο. Κι όμως, ο Ολυμπιακός τρώει δύο γκολ. Ο ΠΑΟΚ έκανε ελάχιστα πράγματα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα. Αν αφήσουμε στην άκρη την ευκαιρία του Ελ Αραμπί, τι άλλο έκανε ο Ολυμπιακός; Και είχε και τη μπάλα στην κατοχή του. Δεν δημιουργεί, δεν κάνει τίποτα, πώς να φτιάξει καλή ευκαιρία η ομάδα; Υπάρχει μεγάλη σύγχυση, πώς να το δούμε ποδοσφαιρικά το θέμα;

Από την αρχή της σεζόν μέχρι και τώρα, με τον Μίτσελ, έχει συνέχεια προβλήματα η ομάδα. Μπροστά δεν κάνει ευκαιρίες ή αν κάνει τις χάνει, πίσω είναι ευάλωτος και τρώει γκολ εύκολα. Ο Μπα, εν τω μεταξύ, έχει κάνει πέναλτι και μάλιστα χωρίς λόγο, δεν ξέρω τι είδε ο διαιτητής στο VAR. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, πάντως, δεν ξέρουν τι κάνουν μέσα στο γήπεδο. Δεν υπάρχει καμία ποδοσφαιρική λογική. Γιατί ο Μπιέλ δεν ήταν ούτε καν στην αποστολή σήμερα ενώ έπρεπε να είναι στην 11άδα; Γιατί ξεκινάει πάλι με τον Ρέαμπτσιουκ; Σηκώνω τα χέρια ψηλά, ελπίζω να μην τα σηκώσει και ο Ολυμπιακός…».