Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα (17/10) για την 8η αγωνιστική της Super Leaue 1 σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν έχει περιθώριο για απώλεια βαθμών και η απόφαση του Ραζβάν Λουτσέσκου να αφήσει εκτός αποστολής τον Ράφα Σοάρες, έχοντας έτσι μόνο τον νεαρό Μάριο Τσαούση διαθέσιμο για το αριστερό άκρο της άμυνας, προκάλεσε εντύπωση αλλά υπάρχει εξήγηση.

Η προετοιμασία των Θεσσαλονικέων για την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες ολοκληρώθηκε με την προπόνηση της Κυριακής (16/10), πριν την έναρξη της οποίας ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε με αρκετούς από τους παίκτες του. Στη συζήτηση με τον Σοάρες λοιπόν, ο παίκτης είπε στον Λουτσέσκου ότι δεν νιώθει απόλυτα έτοιμος σωματικά για τις απαιτήσεις ενός τέτοιου παιχνιδιού.

Έτσι, ο προπονητής αποφάσισε να τον αφήσει εκτός αποστολής, ενώ εκτός είναι και ο τιμωρημένος Άντρια Ζίβκοβιτς, όπως και οι τραυματίες Αντελίνο Βιεϊρίνια, Μπράντον Τόμας και Γιάννης Μιχαηλίδης.

Αναλυτικά οι παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό είναι οι Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Μπαλωμένος, Λύρατζης, Σάστρε, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκης , Τσαούσης, Κούρτιτς, Σβαμπ, Ντάντας, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας, Κουαλιάτα, Νάρεϊ , Ολιβέιρα, Γκορντεζιάνι.