Οι οπαδοί του Ολυμπιακού περίμεναν πώς και να πώς να δουν σε δράση τον Μαρσέλο με τη φανέλα της ομάδας τους και τον έχουν δει, πλέον, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη αλλά χωρίς να ενθουσιαστούν, με τον Μίτσελ όμως να μην πτοείται και να σχεδιάζει να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, την προσεχή Δευτέρα (17/10), έχοντας συγκεκριμένο λόγο που επιμένει.

Από την πρώτη στιγμή, μετά την υπογραφή, τις ανακοινώσεις και την αποθεωτική παρουσίαση στο Καραϊσκάκη, οι άνθρωποι των Πειραιωτών και κατ’ επέκταση και οι οπαδοί της ομάδας ήξεραν ότι θα χρειαστεί να κάνουν λίγη υπομονή με τον πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ήξεραν, δηλαδή, ότι δεν θα ήταν αμέσως έτοιμος να αγωνιστεί, όπως ήταν και λογικό, από τη στιγμή που πέρασε το καλοκαίρι ως ελεύθερος και όχι ως παίκτης κάποιας ομάδας. Ήταν αναμενόμενο επομένως, με δεδομένο ότι είχε ταλαιπωρηθεί και από κάποιους τραυματισμούς πέρυσι στη Μαδρίτη, ότι θα ήταν πίσω από τους συμπαίκτες του.

Από την ώρα που έκανε το ντεμπούτο του όμως, έστω ως αλλαγή, στο λιμάνι περίμεναν ότι θα έβλεπαν… όμορφα πράγματα. Ναι μεν ήξεραν ότι ο Μαρσέλο δεν θα ήταν αμέσως, από την πρώτη του συμμετοχή, έτοιμος να τρελάνει κόσμο, αλλά περίμεναν ότι η απόδοσή του θα άφηνε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Ότι θα έδειχνε σε κάθε παιχνίδι και καλύτερος, όλο και πιο έτοιμος. Έγινε έτσι; Όχι. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ έχει αγωνιστεί τόσο σε ματς πρωταθλήματος όσο και στο Europa League, χωρίς όμως να έχει ξεχωρίσει με την απόδοσή του.

Γιατί επιμένει ο Μίτσελ

Μαρσέλο Βιέιρα

Για την ακρίβεια, ο Μαρσέλο όχι μόνο δεν ξεχώρισε, αλλά έδειξε και ανέτοιμος. Παρ’ όλα αυτά, ο Μίτσελ επιμένει να του δίνει χρόνο συμμετοχής σε κάθε παιχνίδι και σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει το ίδιο σκοπεύει να κάνει και μεθαύριο (17/10) κόντρα στον ΠΑΟΚ. Έστω ως αλλαγή. Και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για αυτό. Όπως αναφέρει και το ΦΩΣ, ο Ισπανός προπονητής ναι μεν βλέπει ότι ο παίκτης μοιάζει ανέτοιμος, αλλά πιστεύει ότι το να του δίνει χρόνο συμμετοχής είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρει ρυθμό.

Μπορεί, επομένως, ο Ολυμπιακός να μην παίρνει προς το παρόν το κάτι παραπάνω από τον Βραζιλιάνο στον αγωνιστικό τομέα, αλλά ο Ισπανός προπονητής πιστεύει ότι αυτό θα γίνει μέσα από τον ρυθμό που θα βρει ο παίκτης. Πιστεύει, δηλαδή, ότι έτσι θα τον επαναφέρει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης και από τη στιγμή που θα γίνει αυτό θα αρχίσουν να λύνονται και τα πόδια του. Οι υπόλοιποι που δεν είναι προπονητές, πάντως, πιστεύουν ότι ο Μαρσέλο, με βάση την εικόνα που δείχνει μέχρι στιγμής, θα είναι έτοιμος από όλες τις απόψεις μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ. Αργεί ακόμη δηλαδή…