Με τα αγωνιστικά να μην πάνε και τόσο καλά, όπως δείχνει και το -9 από την κορυφή μετά τη διεξαγωγή των πρώτων επτά αγωνιστικών, η συζήτηση στον ΠΑΟΚ πάει και στα μεταγραφικά πλέον, με τα σενάρια που κυκλοφορούν να είναι πολλά και να εμπλέκουν ακόμη και τους Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και Ντόμινικ Κοτάρσκι, οι οποίοι παρουσιάζονται σαν μεταγραφικοί στόχοι ομάδων από της Ιταλίας, λόγω του ταξιδιού του Ζοσέ Μπότο.

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού άφησε με παράπονα τόσο τους οπαδούς των ασπρόμαυρων, αφού οι κινήσεις που έγιναν δεν τους ενθουσίασαν, όσο και τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αφού δεν αποκτήθηκε το 10άρι που ήθελε. Οι Θεσσαλονικείς, επομένως, είχαν ούτως ή άλλως εκκρεμότητες και το γεγονός ότι η βαθμολογία δεν είναι καλή σημαίνει ότι τον Ιανουάριο θα πρέπει να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, εντάσσεται και το ταξίδι του Μπότο στην Ιταλία. Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ είχε και έχει επαφές με ομάδες της γειτονικής χώρας, αφού στόχος του είναι να καταφέρει να κλείσει κάποιες συμφωνίες για τον Ιανουάριο. Συμφωνίες που θα προβλέπουν τον δανεισμό κάποιων παικτών από ομάδες της Serie A, με ή χωρίς οψιόν αγοράς. Αυτό είναι λεπτομέρεια που δεν έχει καμία σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Μόνο από μάνατζερ οι κρούσεις για Κουλιεράκη, Κοτάρσκι

Παρέμβαση Μπότο μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τη Λέφσκι Σόφιας

Αυτός είναι ο λόγος του ταξιδιού του Μπότο στην Ιταλία και όχι για να συζητήσει με ομάδες που φέρονται να ενδιαφέρονται για Κουλιεράκη και Κοτάρσκι. Και αυτό το «φέρονται» εξηγεί και το πώς έχει η κατάσταση: Δεν υπάρχει καμία πρόταση και καμία κρούση από ιταλική ομάδα για τον 18χρονο Έλληνα αμυντικό και τον 22χρονο Κροάτη τερματοφύλακα. Αντιθέτως, ό,τι κρούση έχει γίνει μέχρι τώρα είναι από μάνατζερ, οι οποίοι θέλουν να πάρουν πληροφορίες για τους δύο παίκτες.

Αυτές τις πληροφορίες, προφανώς, σε κάποιες ομάδες θα τις πουν και δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξει όντως ενδιαφέρον, κρούση ή επίσημες προτάσεις. Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει τίποτα τέτοια, άρα δεν υπάρχει και καμία αμφιβολία σε ό,τι αφορά το μέλλον των δύο παικτών του ΠΑΟΚ.