Ο Παναθηναϊκός κατάφερε, έστω και πιο δύσκολα από ό,τι περίμενε, να νικήσει τον Αστέρα Τρίπολης και να κάνει το 7×7 στο πρωτάθλημα συνεχίζοντας χωρίς απώλειες και διατηρώντας το +6 από την ΑΕΚ και το +7 από τον Ολυμπιακό, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να συνεχίζει τη δουλειά με τους παίκτες του και τον Γιάννη Αλαφούζο να… πιάνει δουλειά για να ικανοποιήσει μεταγραφικά τον προπονητή της ομάδας.

Η αισιοδοξία υπήρχε ούτως ή άλλως στους πράσινους πριν την έναρξη της Super League 1 αλλά μάλλον ούτε οι ίδιοι δεν περίμεναν ότι μετά τις πρώτες επτά αγωνιστικές θα είχαν το απόλυτο στη βαθμολογία και θα είχαν ήδη αποκτήσει και μια διαφορά από τους ανταγωνιστές τους. Όλα, επομένως, πάνε καλά στους κυπελλούχους Ελλάδας υπό αυτή την έννοια, αν και ο προπονητής με τους παίκτες συνεχίζουν τη δουλειά με στόχο την περαιτέρω βελτίωση και φυσικά την προσαρμογή όσο το δυνατόν πιο σύντομα όλων των παικτών που αποκτήθηκαν στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο.

Όσο, όμως, γίνεται αυτό, η διοίκηση αρχίζει να δουλεύει για τον Ιανουάριο και για το προσεχές καλοκαίρι. Για τις προσεχείς μεταγραφικές περιόδους δηλαδή, όπου ο στόχος, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, είναι να ενισχυθεί κι άλλο ο Παναθηναϊκός. Και για να ενισχυθεί κι άλλο, ο Γιοβάνοβιτς έχει πολύ ψηλά στη λίστα του ένα συγκεκριμένο όνομα για τον άξονα. Ένα όνομα που απασχόλησε τους πράσινους και προς το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, χωρίς όμως να καταστεί εφικτή η απόκτησή του. Από εδώ και πέρα, όμως, τα δεδομένα αλλάζουν…

Υπογράφει όπου θέλει από 1η Ιανουαρίου…

Αυτός ο παίκτης, λοιπόν, είναι ο Γιάκομπ Κρίστενσεν, όπως αναφέρει και η Sportday. Παίκτης που ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση και θεωρεί ότι θα ενισχύσει σημαντικά την ομάδα αν αποκτηθεί. Και μπορεί να αποκτηθεί ως ελεύθερος, αφού έχει απαντήσει αρνητικά και στις δύο προτάσεις που του έκανε η Νόρτζελαντ για την ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Αυτό σημαίνει ότι ο 21χρονος Δανός αμυντικός χαφ θέλει να φύγει από την πατρίδα του και να κάνει το βήμα στο εξωτερικό, περιμένοντας την κατάλληλη πρόταση. Αυτή που ετοιμάζουν, δηλαδή, οι άνθρωποι της πράσινης ΠΑΕ, αφού το όνομά του βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Και από τη στιγμή που ο παίκτης αρέσει τόσο στον Γιοβάνοβιτς, όλα δείχνουν ότι ο Αλαφούζος θα κάνει όντως προσπάθεια για να τον ντύσει στα πράσινα. Είτε το προσεχές καλοκαίρι ως ελεύθερο, είτε τον Ιανουάριο με ελάχιστα λεφτά για την ομάδα της Δανίας.