Πένθος για τους Μπόστον Σέλτικς, το ΝΒΑ και γενικά το παγκόσμιο μπάσκετ, αφού έφυγε από τη ζωή στα 88 του χρόνια ο Μπιλ Ράσελ, ένας από τους σπουδαιότερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών και ρέκορντμαν σε ό,τι αφορά τις κατακτήσεις πρωταθλημάτων, αφού πανηγύρισε 11 φορές με την ομάδα της Βοστώνης και μάλιστα τις δύο ως παίκτης – προπονητής.

Εντεκα φορές πρωταθλητής, 5 φορές MVP του ΝΒΑ, 12 συμμετοχές σε All Star Game, πάρα πολλές ατομικές διακρίσεις, επίσης πάρα πολλές ομαδικές και γενικά ο Ράσελ δεν έκανε τίποτα άλλο από το να γράφει ιστορία στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου με τη φανέλα των αγαπημένων του Σέλτικς.

Αυτή τη φανέλα που… πενθεί, πλέον, για τον θάνατό του στα 88 του χρόνια από φυσικά αίτια, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

«Ο μεγαλύτερος νικητής στην ιστορία του αμερικανικού αθλητισμού, απεβίωσε ειρηνικά σε ηλικία 88 ετών, με την σύζυγό του στο πλευρό του», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση για τον θάνατο του Ράσελ, ο οποίος για την ομάδα της Βοστώνης και το ΝΒΑ θα παραμείνει… αθάνατος.