Η Super League 2022-23, το πρόγραμμα της οποίας έγινε γνωστό μετά την κλήρωση που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας (25/7), αποκτά ιστορική αξία για την ΑΕΚ, αφού είναι το πρωτάθλημα στο οποίο θα επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπαίνοντας στο νέο της σπίτι, την ΟΠΑΠ Arena.

Ήταν 2003 όταν οι κιτρινόμαυροι αποχαιρετούσαν το «Νίκος Γκούμας» και τελικά χρειάστηκε να περιμένουν σχεδόν δύο δεκαετίες για να επιστρέψουν εκεί. Στα πατρογονικά τους εδάφη, όπως τους αρέσει να λένε. Η Ένωση επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολο ως αδύνατο να πει κάποιος πότε ακριβώς θα γίνει αυτό. Και εξηγούμε τι ενοούμε…

Η κλήρωση του πρωταθλήματος έβγαλε ΑΕΚ – Βόλος τη 2η αγωνιστική, το διήμερο 27-28 Αυγούστου. Θεωρητικά, επομένως, αυτό είναι το παιχνίδι στο οποίο ο δικέφαλος αετός θα έμπαινε στο νέο του γήπεδο. Τα εγκαίνια της ΟΠΑΠ Arena, όμως, έχουν προγραμματιστεί για τις 17 Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ πιθανό η Ένωση να δώσει το παιχνίδι με τον Βόλο, όπως και αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 3η αγωνιστική, στο ΟΑΚΑ, το οποίο έχει δηλωθεί ως 2η έδρα.

Κάπου εδώ, θα πρέπει να σημειώσουμε ακόμη μία πιθανότητα: Να δώσει η ΑΕΚ αυτά τα δύο παιχνίδια στα… Σπάτα, σε ένα από τα γήπεδα του προπονητικού της κέντρου. Αν ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορούσε να πάρει μόνος του αυτή την απόφαση, έτσι θα γινόταν. Επειδή, όμως, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, φαίνεται ότι το πιο πιθανό είναι οι πρώτες δύο εντός έδρας αναμετρήσεις των κιτρινόμαυρων να διεξαχθούν στο ΟΑΚΑ.

Αν όντως γίνει έτσι, τότε το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ στην ΟΠΑΠ Arena θα είναι αυτό με τον Ιωνικό για την 6η αγωνιστική, η οποία θα διεξαχθεί το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου. Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του δικέφαλου αετού μετά τη 17η Σεπτεμβρίου, όταν και είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια του νέου γηπέδου.

Οι ημερομηνίες των ντέρμπι

Σε ό,τι αφορά τα κιτρινόμαυρα ντέρμπι, πάντως, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, λοιπόν, θα δώσει τις μεγάλες της μάχες στο νέο πρωτάθλημα στις εξής ημερομηνίες…

4η αγωνιστική (10-11/9): Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
7η αγωνιστική (8-9/10): Άρης – ΑΕΚ
10η αγωνιστική (29-30/10): ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
13η αγωνιστική (12-13/11): Ολυμπιακός – ΑΕΚ
17η αγωνιστική (7-8/1): ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
20η αγωνιστική (28-29/1): ΑΕΚ – Άρης
23η αγωνιστική (18-19/2): ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
26η αγωνιστική (11-12/3): ΑΕΚ – Ολυμπιακός