Η εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα που είναι καλά αλλά αυτά δεν έχουν και τόση σημασία αυτή την περίοδο, αρέσει στους οπαδούς και το κλίμα γύρω από την ομάδα έχει αλλάξει, με τη διοίκηση να ετοιμάζεται, όπως είπε ο Γιώργος Τσακίρης στον ΣΠΟΡ FM, να εκτινάξει τον ενθουσιασμό του κόσμου ανακοινώνοντας άμεσα δύο μεταγραφές, οι οποίες θα αφορούν την άμυνα.

Το τι θα γίνει μέσα στη σεζόν, όταν τα πράγματαθα σοβαρέψουν για τα καλά, θα φανεί τους επόμενους μήνες. Ποιος μπορεί να προβλέψει το μέλλον; Προς το παρόν, πάντως, ο Ματίας Αλμέιδα τα πάει καλά. Φτιάχνει συνεχώς το κλίμα εντός της ομάδας, κερδίζει τους παίκτες με τη συμπεριφορά και τη δουλειά του, παρουσιάζει μια ομάδα που έχει καλή εικόνα στα φιλικά. Και οι αντίπαλοι δεν ήταν… μπυραρίες. Έτσι, ο κόσμος της Ένωσης έχει ηρεμήσει αρκετά και βλέπει με ενδιαφέρον -και με καλή διάθεση- όσα γίνονται στην ομάδα.

Τα πράγματα, όμως, θα γίνουν καλύτερα στη συνέχεια, αφού στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ έχουν αποφασίσει να κάνουν όλα όσα χρειάζεται η ομάδα, όλα όσα ζητάει ο προπονητής. Και αυτό που ζητάει, ή μάλλον ένα από τα πιο σημαντικά, είναι η ενίσχυση στην άμυνα με την απόκτηση δύο παικτών. Δύο στόπερ θέλει η ΑΕΚ και δεν αποκλείεται να τους έχει και τους δύο μέσα σε λίγες μέρες, όπως είπε ο Τσακίρης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM.

Ο Πλάνιτς στο Μακάμπι Χάιφα - Ολυμπιακός

Ο Βίντα, ο Πλάνιτς και η… έκπληξη

Ο έμπειρος ρεπόρτερ της Ένωσης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τους δύο αμυντικούς που θέλει να αποκτήσει η ΑΕΚ και αρχικά στάθηκε στον Κροάτη Ντιμαγκόι Βίντα, λέγοντας τα εξής.

«Για τον Βίντα, περιμένουμε… Στην Κροατία τα τελευταία δημοσιεύματα ανέφεραν πως είναι τυπικό το θέμα της άφιξής του και της υπογραφής των συμβολαίων, κάτι που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την ΠΑΕ. Δεν διαψεύστηκε, βέβαια, το όνομά του. Από το ρεπορτάζ προέκυπτε πως δεν ήταν εδώ, παρότι έλεγαν το αντίθετο οι Κροάτες και αυτό φαίνεται επί της ουσίας. Αν είχε γίνει, θα μιλούσαμε ήδη για ολοκληρωμένο deal. Ολα δείχνουν, όμως, ότι είναι κοντά».

Από εκεί και πέρα, υπάρχει πάντα η περίπτωση του Μπόγκνταν Πλάνιτς που έχει συμφωνήσει με την Ένωση, όπως και η Μακάμπι Χάιφα, αλλά τα τελευταία 24ωρα ο προπονητής της ομάδας του Ισραήλ πιέζει για την παραμονή του Σέρβου αμυντικού, απειλώντας ακόμη και με αποχώρηση αν πουληθεί. Στην ΑΕΚ, όπως είπε και ο Τσακίρης, περιμένουν από τους Ισραηλινούς να σεβαστούν τη συμφωνία που υπάρχει και το θέμα να τελειώσει μετά τη ρεβάνς της Μακάμπι με τον Ολυμπιακό.

Ακόμη κι αν δεν γίνει αυτό όμως, αν η ομάδα της Χάιφα κάνει οριστικά πίσω, οι κιτρινόυροι δεν θα πιαστούν απροετοίμαστοι. Αντιθέτως, όπως τόνισε και ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ, υπάρχει κι άλλος στόπερ στη λίστα και το όνομά του θα προκαλέσει έκπληξη…