Σε κεντρικό ξενοδοχείο γίνεται η επίσημη παρουσίαση του Φερνάντο Σάντος ως νέου προπονητή της Εθνικής ομάδας. Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας αρχικά είπε: «Αυτά τα οκτώ χρόνια ήταν επιτυχημένα χρόνια για την ομάδα. Από εκεί και πέρα ξεκινάει ένα νέος κύκλος για την Εθνική Ομάδα. Τα λόγια είναι περιττά στο ποδόσφαιρο και μεγαλύτερη αξία έχουν οι πράξεις. Είναι σημαντικό ότι η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών με ξέρει. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στον ελληνικό λαό μέσα από τα παιχνίδια μας».

Για την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα: «Οκτώ χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα είναι πάρα πολλά. Παρόλο που έχω δυσκολία να μιλήσω ελληνικά, ποτέ δεν είχα πρόβλημα να τα κατανοήσω. Το πιο σημαντικό είναι ότι αντιπροσωπεύω μία ολόκληρη χώρα. Πρέπει να δείχνουμε καρδιά. Να δείξουμε οργάνωση, να έχουμε καθαρό μυαλό. Είμαι σίγουρος ότι σε αυτόν τον τομέα θα έχουμε επιτυχία. Γνωρίζω καλά την ελληνική νοοτροπία. Ξέρω ότι οι Έλληνες παίκτες έχουν πάθος και δίνουν πάντα το 200%. Από εκεί και πέρα είναι διαφορετικό να δουλεύεις κάθε μέρα με τους παίκτες σου. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα μικρά διαστήματα που θα συγκεντρωνόμαστε».
Για το αν τον αγχώνουν οι επιτυχίες της Εθνικής τα τελευταία χρόνια: «Η ελληνική ομάδα έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Με εξαίρεση το Μουντιάλ του 2006 συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Δεν αγχώνομαι προσωπικά. Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τα πάμε ακόμα καλύτερα».
Για την κριτική που δέχθηκε ο Ρεχάγκελ με αφορμή την αμυντική του τακτική και κάποιες επιλογές του: «Θέλω να εκφράσω το σεβασμό προς τον Ότο Ρεχάγκελ, το όνομα του οποίου θα μείνει για πάντα χαραγμένο στους Έλληνες. Σίγουρα κάποια πράγματα θα αλλάξουν στην ομάδα. Από σήμερα θα παρουσιαστούν νέοι κανόνες και νέο στυλ παιχνιδιού. Ο κ. Ρεχάγκελ είχε τον δικό του τρόπο και εγώ έχω τον δικό μου».
Για το αν θα υπάρξει συνεργασία με την ΕΠΟ και με τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες: «Όπως ξέρετε θα μείνω μόνιμα στην Ελλάδα και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Θα συνεργαστώ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον Τάκη Φύσσα αλλά και με τις μικρότερες εθνικές ομάδες. Θα προσπαθήσω προσωπικά να είμαι κοντά με τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες. Θα ανεβάσουμε το επίπεδο της παρατήρησης όλων των νεαρών ποδοσφαιριστών. Στόχος μας δεν είναι να δούμε τι γίνεται μόνο στην Εθνική Ανδρών. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και πολύ δουλειά, αλλά για αυτό θα είμαστε εδώ 24 ώρες τη μέρα».