Σε ηλικίας 5 ετών ο παππούς του, πρώην παλαιστής στη Σοβιετική Ένωση τον έπιασε από το χέρι και τον έβαλε για πρώτη φορά στο ταπί. Του μίλησε για την πάλη, του μετέδωσε την αγάπη για το άθλημα εξηγώντας του ότι θα πρέπει να πορεύεται σεβόμενος τους συναθλητές τους. Από τότε πέρασαν 17 χρόνια. Ο 22χρονος πια Γιώργος Πιλίδης, το «χρυσό» παιδί του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος U23 δεν ξέχασε τα λόγια του παππού του. Έχοντας φάει πολλές τρικλοποδιές και έχοντας περάσει δύσκολες στιγμές συνεχίζει να στηρίζει το όνειρό του με στόχο να στεφθεί Ολυμπιονίκης.

Αναγκάστηκε να πουλήσει κοσμήματα της μητέρας του για να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να προετοιμαστεί για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, πήγε στο Survivor για τον ίδιο λόγο αλλά όπως λέει στο Newsbeast όσες θυσίες κι αν έχει κάνει δεν τις έχει μετανιώσει και δεν θα τις μετανιώσει ποτέ.

Ο κόσμος μετά τη συμμετοχή του στο ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ τον αγκάλιασε με ακόμη μεγαλύτερη στοργή και τον έκανε να καταλάβει πως παρά τα εμπόδια, δεν θα σκύψει ποτέ το κεφάλι και θα συνεχίσει να παλεύει όχι μόνο στο ταπί αλλά και στη ζωή με το ίδιο πάθος.

Γιώργος Πιλίδης

Ο Γιώργος Πιλίδης όπως αποκαλύπτει έχει σκεφτεί πολλές φορές να παρατήσει την πάλη καθώς υπάρχει ένα συγκεκριμένο άτομο που τον «πολεμά» στερώντας του ακόμη και τον ίδιο του τον προπονητή από το πλευρό του σε σπουδαίες διοργανώσεις.

Οι τρεις προπονήσεις την ημέρα και η απόφαση να συμμετάσχει στο Survivor

Καθώς θυμάται την πρώτη φορά που είδε στη ζωή του ταπί ο Γιώργος Πιλίδης αναφέρεται συγκινημένος στον παππού του. «Ήμουν μόλις πέντε ετών. Στο γυμναστήριο με πήγε ο παππούς μου που ήταν πρώην παλαιστής στη Σοβιετική Ένωση. Αγαπούσε πολύ την πάλη, είχε βάλει στο άθλημα και τα δύο αγόρια του, δηλαδή τους θείους μου και στη συνέχεια ακολούθησα κι εγώ» τονίζει στο Newsbeast.

«Η καθημερινότητά μου εδώ και χρόνια είναι μια ρουτίνα, αλλά μετά από τους μεγάλους αγώνες καταφέρνω να πάρω μια ανάσα. Η ημέρα μου ξεκινάει από τις 7:00 κάνοντας μία με 1,5 ώρα προπόνηση, τρέξιμο στο γήπεδο, στο βουνό ή αλλού.

Μετά ξεκουράζομαι, τρώω το πρωινό μου και η ημέρα συνεχίζεται με τη δεύτερη προπόνηση που είναι στις 11:00, διαρκεί περίπου 2,5 ώρες και δουλεύουμε στο ταπί τις τεχνικές μας. Έπειτα έχω και τρίτη προπόνηση στις 18:00 με 19:30 που περιλαμβάνει φυσική κατάσταση, βάρη και ό,τι άλλο λέει το πρόγραμμα» εξηγεί ο Γιώργος περιγράφοντας την καθημερινότητά του.

Γιώργος Πιλίδης

«Στο Survivor πήγα για να μπορέσω να συγκεντρώσω χρήματα, να καλύψω τα έξοδα της προετοιμασίας μου για τους αγώνες. Σίγουρα δεν το μετάνιωσα… Για τίποτα στη ζωή μου δεν μετανιώνω. Η συμμετοχή μου στο παιχνίδι βοήθησε στο να με μάθει ο κόσμος και να με ”αγκαλιάσει”.

Έχω λάβει μόνο θετικά σχόλια και υποστήριξη. Δεν βρέθηκε κάποιος να μου πει κάτι άσχημο. Τους ευχαριστώ τον καθένα ξεχωριστά για τη στήριξη και την κατανόηση που μου έδειξαν» σημειώνει μιλώντας για τη συμμετοχή του στο ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ.

«Με δυσκόλεψε η πείνα»

«Ο πρωταθλητισμός είναι κάτι πολύ δύσκολο οπότε ήμουν κατά κάποιον τρόπο προετοιμασμένος για το Survivor. Με δυσκόλεψε μόνο η πείνα που στην ουσία μου δημιούργησε και θέμα υγείας. Σε σανίδες δεν είχα κοιμηθεί ποτέ, αλλά έχω κοιμηθεί σε αεροπλάνα και σε αεροδρόμια όπου έχει συμβεί να περιμένουμε πολλές ώρες πριν και μετά τους αγώνες. Μαθαίνουμε πραγματικά να κοιμόμαστε όπου βρούμε» αναφέρει ο 22χρονος αθλητής της πάλης στο Newsbeast.

«Πουλήσαμε κοσμήματα της μητέρας μου για να μπορέσω να πάω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα»

Μιλώντας για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει και συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο Γιώργος Πιλίδης τονίζει πως στο ξεκίνημα της καριέρας του και επειδή δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά αποφάσισαν με τη μητέρα του να πουλήσουν κάποια κοσμήματά της.

Γιώργος Πιλίδης

«Η αλήθεια είναι πως τώρα που έχουν περάσει χρόνια δεν το έχουμε μετανιώσει καθόλου. Ο λόγος για τον οποίο συνέβη ήταν για να πάω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Ομοσπονδία δεν μου κάλυπτε τα έξοδα και δεν είχαμε έτσι άλλη επιλογή» σημειώνει.

Μπορεί να κάποιος να ζήσει από την πάλη; Ο Γιώργος Πιλίδης φανερά απογοητευμένος με την κατάσταση που επικρατεί απαντά «δυστυχώς όχι…». «Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να ζήσει από την πάλη. Αν και έχουμε παιδιά που φέρνουν διακρίσεις, ανάμεσα στα οποία είμαι κι εγώ δεν υπάρχει η απαιτούμενη στήριξη» επισημαίνει.

«Όχι μόνο δεν μπορούμε να ζήσουμε αλλά ούτε καν να καλύψουμε τα βασικά μας έξοδα όπως τις βενζίνες που καίμε για να πάμε στις προπονήσεις, τις φυσικοθεραπείες που χρειαζόμαστε, τη διατροφή μας, τα ταξίδια μας» προσθέτει.

Γιώργος Πιλίδης

«Ίσως αναγκαστώ να τα παρατήσω»

«Όπως έχω πει ξανά και μάλιστα πρόσφατα εάν δεν φύγει ένας συγκεκριμένος άνθρωπος από την Ομοσπονδία θα αναγκαστώ να τα παρατήσω. Διαπραγματεύομαστε εγώ και όλοι οι συναθλητές μου με ένα άτομο που δεν είναι καν στο συμβούλιο. Πρόκειται για πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας που αυτή τη στιγμή μπορεί να μην είναι στα χαρτιά ακόμη σε αυτή τη θέση αλλά κινεί όλα τα νήματα στο άθλημα. Αυτό μπορούν να το διαπιστώσουν οι πάντες» τονίζει ο Γιώργος Πιλίδης.

«Για να μπορέσω να συνεχίσω θέλω να είναι κοντά μου, στο πλευρό μου ο προπονητής μου κάθε στιγμή. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον ψυχολογικό πόλεμο που βίωσα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες που δεν ήθελε ο συγκεκριμένος άνθρωπος να έρθει μαζί ο προπονητής μου» υπογραμμίζει ο αθλητής της πάλης.

Γιώργος Πιλίδης

«Ο προπονητής μου είναι ένας άνθρωπος που διεκδικεί τα όσα χρειαζόμαστε όλα τα παιδιά της πάλης και γι΄αυτό τον λόγο η Ομοσπονδία του ασκεί πόλεμο. Χρειαζόμαστε μισθό για να μπορούμε να ζήσουμε» επισημαίνει.

Εστιάζοντας δε στο άτομο που όπως αναφέρει του δημιουργεί συνεχώς πρόβλημα ο Γιώργος Πιλίδης εξηγεί: «Μας έχει αναστατώσει. Δεν είναι στην Ομοσπονδία αλλά βρίσκεται κάθε μέρα στο γραφείο του προέδρου. Δεν καλύπτει τα έξοδα σε όποιον δεν γουστάρει».

Αναφερόμενος σε μια αποκάλυψη που έκανε στο Survivor και προκάλεσε σάλο αντιδράσεων καθώς αφορούσε Ευρωπαϊκό Αγώνα που του είχαν ζητήσει να στήσει ο Γιώργος Πιλίδης μας λέει: «Με έχουν καλέσει να δώσω εξηγήσεις για ένα πράγμα που δεν έχω κάνει. Έχω καταθέσει τα όσα χρειαζόταν, ήμουν απολύτως ξεκάθαρος. Σε καμία περίπτωση δεν θα έκανα κάτι τέτοιο, δεν θα έστηνα ποτέ αγώνα».

«Ο προπονητής μου με έπεισε να γυρίσω στην Ελλάδα και μετά έφερα το χρυσό στο Παγκόσμιο»

Γιώργος Πιλίδης

«Είχα φύγει από την Ελλάδα ξεκάθαρα για οικονομικούς λόγους και είχα πάει στη Σουηδία όπου αγωνιζόμουν στο MMA (είναι ένα μαχητικό άθλημα που επιτρέπει τη χρήση τόσο χτυπημάτων όσο και λαβών). Γύρισα τελικά πίσω και αυτό το χρωστάω στον προπονητή μου. Μετά από πολλές ώρες συζήτησης κατάφερε να με πείσει να επιστρέψω και να κάνω αυτό που αγαπάω και ξέρω καλά» αναφέρει ο Γιώργος Πιλίδης στο Newsbeast.

«Ο προπονητής μου με έπεισε, γύρισα, πήρα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βέβαια εκεί δεν τα πήγα όπως ήθελα γιατί ήμουν τραυματισμένος. Μετά τους Ολυμπιακούς έφερα την πιο σπουδαία μου διάκριση καθώς αναδείχθηκα χρυσός στο Παγκόσμιο» εξηγεί ενώ ευχαριστεί τον χορηγό του το «Στοίχημα» που είναι πάντα στο πλευρό του.

«Τα επόμενα χρόνια θέλω να γίνω Ολυμπιονίκης και να κάνω τη δική μου οικογένεια» λέει κλείνοντας ο χρυσός Γιώργος Πιλίδης.