Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε στο 0-0 με την Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχερστ Παρκ» στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 29ης αγωνιστικής της Premier League. Με το βαθμό που πήρε ανέβηκε στο +4 επί της δεύτερης της κατάταξης Λίβερπουλ, αλλά η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει ματς λιγότερο.

Αυτό θα το δώσει κόντρα στην Άρσεναλ αύριο (16/3, 22:15) στο «Έμιρεϊτς» κι αν νικήσει θα μειώσει τη διαφορά στον έναν πόντο. Με το ρυθμό που έχουν η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ το μεταξύ τους παιχνίδι στις 10 Απριλίου στο «Έτιχαντ» αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του τίτλου. «Εχουμε ακόμη πολλά παιχνίδια να δώσουμε και πρέπει να νικήσουμε πολλά από αυτά για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Η ομάδα έπαιξε καλά, το μόνο λάθος ήταν ότι δεν στείλαμε την μπάλα στα δίχτυα», είπε ο προπονητής της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα μετά το τέλος του ματς.

Το συγκρότημα του Καταλανού τεχνικού είχε δύσκολη αποστολή εξ αρχής. Το τελευταίο διάστημα δεν παίζει πολύ καλά και έχει επηρεαστεί από τα συνεχόμενα ματς και ορισμένες απουσίες. Ωστόσο, από το πρώτο σφύριγμα ανέλαβε την πρωτοβουλία και άρχισε να επιτίθεται κατά κύματα στην εστία του Βιθέντε Γκουάιτα. Η άμυνα της Κρίσταλ Πάλας άντεξε, ενώ ο κίπερ της έκανε ορισμένες σωτήριες επεμβάσεις, ειδικά στα σουτ του Κέβιν Ντε Μπρόινε. Οι «πολίτες» είχαν και δοκάρι στο 27′ σε μια από τις καλύτερες ευκαιρίες που δημιούργησαν στην διάρκεια του πρώτου μέρους του ματς. Ο Κανσέλο, όμως, στάθηκε άτυχος.

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος ήταν παρόμοια αν και η Μάντσεστερ Σίτι έχασε τη… φρεσκάδα της, ενώ έπαιξε ρόλο και ο εκνευρισμός. Δεν σταμάτησε, πάντως, να κάνει ευκαιρίες, αλλά ο Γκουάιτα έβαλε… στοπ. Παράλληλα, δε, οι «αετοί» βρήκαν χώρους και παραλίγο να κάνουν μεγαλύτερη έκπληξη παίρνοντας και τη νίκη, αλλά ούτε εκείνοι ήταν αποτελεσματικοί στις τελικές επιλογές τους. Έτσι, το ματς έμεινε στο 0-0 και τώρα τον λόγο τον έχει η Λίβερπουλ.