Η Άρσεναλ παρέμεινε στο… κόλπο της εξόδου στο επόμενο Champions League καθώς επικράτησε με 2-1 της Γουλβς στο «Έμιρεϊτς» σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική της Premier League.

Η Γουλβς προηγήθηκε στο 10ό λεπτό με τον Κορεάτη επιθετικό Χουάνγκ Χι-Τσαν και για μεγάλα διαστήματα του ματς έμοιαζε πως το γκολ του θα έκανε τη διαφορά και θα έδινε τη νίκη στους φιλοξενούμενους. Η καλή αμυντική λειτουργία της άμυνας της ομάδας του Μπρούνο Λαζ περιόρισε τα επιθετικά ατού της Άρσεναλ, ενώ όταν χρειάστηκε ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ζοσέ Σα, στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων. Στο φινάλε, όμως, ο Πορτογάλος αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του.

Στο 82′ άρχισε η… αντεπίθεση των παικτών του Μίκελ Αρτέτα. Οι αλλαγές του Βάσκου τεχνικού έπαιξαν ρόλο καθώς ο Νικολάς Πεπέ 12 λεπτά μετά από την είσοδο του στη θέση του Μαρτινέλι ισοφάρισε, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από την ασίστ του Έντι Ενκέτια.

Η Άρσεναλ δεν ήταν ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και συνέχισε να πιέζει αναζητώντας και δεύτερο τέρμα. Αυτό σημειώθηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης. Η προσπάθεια του Αλεξάντρ Λακαζέτ άλλαξε πορείς προς τα δίχτυα έπειτα από την λάθος εκτίμηση του Ζοσέ Σα και οι Λονδρέζοι ολοκλήρωσαν την επική ανατροπή τους.

Με τους τρεις βαθμούς που πήρε, η Άρσεναλ ανέβηκε στην 5η θέση της Premier League έχοντας 45 βαθμούς έπειτα από 24 παιχνίδια. Απέχει έναν πόντο από την προνομιούχο 4άδα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κατέχει τη θέση και να έχει δύο ματς παραπάνω. Από την άλλη, η Γουλβς έμεινε στους 40 βαθμούς και στην 7η θέση χάνοντας έδαφος στη δική της «μάχη» για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.