Η προσπάθεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν ήταν αρκετή για να οδηγήσει τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη επί των Φιλαντέλφια 76ερς στο «Fiserv Forum». Ο Έλληνας σούπερ σταρ είχε 32 πόντους, 11 ριμπάουντ κι εννιά ασίστ στην ήττα των πρωταθλητών του NBA με 123-120. Πλέον, το ρεκόρ τους είναι 36-24 και βρίσκονται, πλέον, στην 5η θέση της κατάταξης της ανατολικής περιφέρειας.

Οι Μιλγουόκι Μπακς μπήκαν καλά στο ματς. Προηγήθηκαν με 27-24 χάρη σε επτά πόντους από τον Τζόρνταν Νουόρα και παρόλο που δεν είχαν απάντηση στη ρακέτα για τον Τζοέλ Εμπίντ. Ο κόουτς Μάικ Μπουντενχόλζερ έξυπνα δεν έβαλε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πάνω του προκειμένου να μην ρισκάρει να «φορτωθεί» από νωρίς με φάουλ.

Στη δεύτερη περίοδο παρά τα… μαγικά του «Greek Freak» που ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 12 πόντους, τέσσερις ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ, οι Φιλαντέλφια 76ερς έβαλαν 45 πόντους και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα 69-61. Στην 3η περίοδο, τα πράγματα έγιναν… χειρότερα προτού βελτιωθούν. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μέχρι και με 15 πόντους, αλλά οι Μπακς αντέδρασαν προς το τέλος και κατάφεραν και μείωσαν σε 101-93.

Στην 4η περίοδο, ο Αντετοκούνμπο πήρε την ομάδα πάνω του. Πέτυχε 16 πόντους, αλλά η αστοχία του Κρις Μίντλετον (2/11 τρίποντα, δέχθηκε μπλοκ στο τελευταίο σουτ που θα έστελνε το ματς στην παράταση) και τα λάθη στα τελευταία τρία λεπτά (μεταξύ αυτών κι ένα του Αντετοκούνμπο) έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να μην μπορέσουν να ξεπεράσουν τους αντιπάλους τους. Οι Σίξερς βασίστηκαν στον Τζοέλ Εμπίντ που σημείωσε 42 πόντους (14/21 σουτ, 3/4 τρίποντα και 11/14 βολές).

Ακολουθεί η διακοπή για το All-Star Weekend που θα γίνει στο Κλίβελαντ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τα αδέρφια του Θανάση και Άλεξ θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό δεξιοτήτων Skills Challenge (ξημερώματα Κυριακής) κόντρα σε ομάδα παικτών των Κλίβελαντ Καβαλίερς και άλλης μιας που θα αποτελείται από rookies. Έπειτα, ο «Greek Freak» ως μέλος της ομάδας του ΛεΜπρόν Τζέιμς θα λάβει μέρος στο All-Star Game (ξημερώματα Δευτέρας 21/2, 01:30).