Το ζευγάρι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ είναι το πιο δυνατό των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας και επιβεβαιώθηκε από την πρώτη αναμέτρηση, η οποία έληξε ισόπαλη χωρίς γκολ. Τόσο οι ασπρόμαυροι όσο και οι κιτρινόμαυροι είχαν ευκαιρίες για να το σκοράρουν αλλά δεν το έκανε κανείς, με το τελικό 0-0 να δίνει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα (26/1).

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη φάση του αγώνα, με το σουτ του Κούρτιτς που απέκρουσε ο Τσιντώτας στο 6′, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη ευκαιρία με τον Τσούμπερ που έκανε την πάσα για τον Γκαρσία στο 8′ προκειμένου αυτός να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Κρέσπο πρόλαβε να διώξει.

Όπως και να έχει, ήταν ένα ξεκίνημα ενθαρρυντικό για τη συνέχεια του παιχνιδιού και η αλήθεια είναι πως ο ρυθμός ήταν καλός σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Όπως είναι αλήθεια ότι και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους, τις φάσεις τους. Ο ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, απείλησε στο 14′ με σουτ του Ζίβκοβιτς και στο 35′ με αυτό του Αουγκούστο στο οποίο επενέβη ο Μήτογλου.

Η ΑΕΚ, από την άλλη πλευρά, είχε μεγάλη ευκαιρία στο 18′ όταν οι Ανσαριφάρντ και Τσούμπερ έφυγαν στην αντεπίθεση έχοντας έναν αντίπαλο αλλά ο Πασχαλάκης διάβασε τη φάση και πρόλαβε να απομακρύνει τη μπάλα στην πάσα του Ιρανού για τον Ελβετό, ενώ έφτασε κοντά στο γκολ και στο 34′ με τον Γέβτιτς που ήταν σε θέση για να σκοράρει μετά την πάσα του Τσούμπερ αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε.

Με την έναρξη του β’ μέρους οι Θεσσαλονικείς πήραν τη μπάλα και τον έλεγχο στο πρώτο 10λεπτο, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι ουσιαστικό. Οι κιτρινόμαυροι, από την άλλη πλευρά, κατάφεραν να σκοράρουν στο 56′ με τον Τσούμπερ, μετά την εξαιρετική μακρινή μπαλιά του Γέβτιτς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για -οριακό- οφσάιντ.

Λίγα λεπτά μετά πάντως, στο 62′, οι δύο παίκτες της Ένωσης συνεργάστηκαν ξανά και δεν υπήρχε οφσάιντ αυτή τη φορά, υπήρχε όμως ο Πασχαλάκης που είπε «όχι» στον Ελβετό που είχε βγει τετ α τετ, κρατώντας το 0-0. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έδειχνε να πατάει καλύτερα και ήταν πιο επικίνδυνη, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, από την άλλη πλευρά, να αρχίζει τις αλλαγές.

Στο 76′ οι ασπρόμαυροι πλησίασαν στο γκολ με τη σέντρα – σουτ του Λύρατζη που βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού, ενώ στο 81′ η κεφαλιά του Σφιντέρσκι έφυγε άουτ. Και κάπως έτσι, φτάσαμε στη λήξη του αγώνα χωρίς γκολ και με όλο το ενδιαφέρον, πλέον, να στρέφεται στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (71′ Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Σβαμπ, Ζαμπά (71′ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (77′ Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (77′ Σφιντέρσκι).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (92′ Σβάρνας), Σιμάνσκι, Γκαρσία, Γέβτιτς (80′ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (87′ Χατζισαφί).