Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ένας από τους παίκτες του NBA που αντιμετώπισαν τις περισσότερες δυσκολίες στη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό. Αν και 22 ετών, εμβολιασμένος και αθλητής του υψηλότερου επιπέδου, αποκάλυψε δεν ένιωθε καλά κατά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση στη νίκη των Ντάλας Μάβερικς επί των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 96-86 τα ξημερώματα της Δευτέρας (3/1).

«Ήταν δύσκολα… Την τελευταία φορά που έπαιξα 5 εναντίον 5 ήταν πριν περίπου τέσσερις εβδομάδες. Παράξενο αίσθημα, αλλά χαίρομαι πραγματικά που επέστρεψα. Το στήθος μου έκαιγε! Πιστεύω πως σιγά-σιγά θα επανέλθω. Ήταν λίγο περίεργα. Όταν σούταρα, δεν ήξερα αν θα ευστοχήσω ή όχι. Κάποια στιγμή έκανα ένα σουτ και νόμιζα ότι ήταν τέλειο, αλλά ήταν air ball», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Σλοβένος άσος είχε 14 πόντους, δέκα ασίστ και εννιά ριμπάουντ, αλλά τα επτά λάθη που έκανε έδειξαν πως παραμένει… σκουριασμένος έπειτα από απουσία δέκα αγώνων.

Ο προπονητής της ομάδας του, Τζέισον Κιντ, είναι αισιόδοξος, πως σύντομα ο ηγέτης των Ντάλας Μάβερικς θα βρει τον καλό του εαυτό. «Τα πήγε μια χαρά. Λίγο έλειψε να κάνει triple-double σε 30 λεπτά. Προσπαθεί να βρει τον ρυθμό του, αλλά και πάλι βοήθησε πολύ την ομάδα. Χαίρομαι που τον είδα και πάλι στο παρκέ», δήλωσε.