Η 18η αγωνιστική της Serie A άρχισε με αποτέλεσμα που προκαλεί «θόρυβο», αφού η Ρόμα πήρε πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Αταλάντα και μάλιστα με το εμφατικό 4-1, κόβοντας τη φόρα της αντιπάλου του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League και αφήνοντάς τη στο -6 από την πρωτοπόρο Ιντερ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ο Άμπραχαμ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ.

Το παιχνίδι πήγε από την αρχή τέλεια για τους Ρωμαίους, αφού πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Αμπραχαμ που επιτέθηκε κατά μέτωπο, απέφυγε τον Τζιμσίτι και στάθηκε και λίγο τυχερός στην κόντρα με τον Τζιμσίτι (0-1). Η Αταλάντα προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν τα κατάφερε και στο 27′ ο Τζανιόλο άρχισε και τελείωσε με πολύ ωραίο τρόπο την αντεπίθεση των τζαλορόσι, γράφοντας το 0-2.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, όμως, οι μπεργκαμάσκι μείωσαν σε 1-2 με το αυτογκόλ του Κριστάντε, στον οποίο κόντραρε η μπάλα μετά το σουτ του Μουριέλ. Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι ήταν ξανά στο παιχνίδι και μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να πιέσει, σκοράροντας στο 69′ με τον Παλομίνο.

Στο VAR, όμως, φάνηκε ότι υπήρχε οφσάιντ, το γκολ ακυρώθηκε και τρία λεπτά αργότερα ο Σμόλινγκ, μετά την εκτέλεση φάουλ του Βερετού, έκανε το 1-3 για τη Ρόμα, η οποία έβαλε και 4ο γκολ στο 82′ με ωραίο πλασέ του Άμπραχαμ εντός περιοχής, παίρνοντας θριαμβευτική νίκη στο Μπέργκαμο (1-4)!