Ο Βασίλης Γκαγκάτσης ήταν ο άνθρωπος που εκπροσώπησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την Πέμπτη. Ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού απευθυνόμενος στην εν λόγω Επιτροπή ανέφερε πως «από πού και ως που ήταν δημόσια δυσμενής κρίση η ιδιωτική συζήτηση; Ποιός την ονόμασε έτσι;

Ας υποθέσουμε πως ειπώθηκαν όλα αυτά (σ.σ. ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να είπε στον διαιτητή Τάσο Κάκο ότι με τις αποφάσεις του αλλοίωσε το αποτέλεσμα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό). Αφού ο κύριος Κάκος προσεβλήθη γιατί δεν τα ανέφερε στο Φύλλο Αγώνα; Πως βρέθηκε το… απαράδεκτα έντονο ύφος; Δεν μπορεί οτιδήποτε γράφεται ο στον τύπο να είναι δημόσια δυσμενής κρίση!».

Αναρμόδια να ασκήσει δίωξη…

Πέραν αυτού ο Γκαγκάτσης τόνισε εκ νέου πως μόνο η Γ.Σ. της ΕΠΟ μπορεί να ασκήσει δίωξη σε μέλη του Δ.Σ. της και όχι η Επιτροπή αυτή, που είναι αναρμόδια να κρίνει κάτι τέτοιο. «Μοναδικός αρμόδιος για να ασκήσει δίωξη σε μέλη της ΕΠΟ είναι η γενική συνέλευση της ΕΠΟ.

Είναι αναρμόδια η Πειθαρχική Επιτροπή να επιβάλλει ποινή. Αν τιμωρηθούν τα 13 από τα 21 μέλη του Δ.Σ. από την πειθαρχική δεν θα υπάρχει Δ.Σ. της ΕΠΟ. Δεν θα υπάρχει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Πρέπει να κάνετε μια συζήτηση με τον κ. Φάκο ώστε να υπάρχει μια πιο φειδωλή άσκηση διώξεων», διευκρίνισε σχετικά.

Το παρών στην εκδίκαση της υπόθεσης ως μάρτυρας έδωσε και ο Δ’ αντιπρόεδρός της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γ. Μώραλης. Ο Μώραλης τόνισε ότι στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δ. Γόντικας επιβεβαίωσε πως δεν υπήρξε εισβολή του Μαρινάκη στα αποδυτήρια διαιτητών αλλά ούτε και φραστική επίθεση.

Από την μεριά του ο πρόεδρος της Επιτροπής ρώτησε αν ήταν σύμπτωση η επίθεση που δέχθηκε ο Κύρος Βασσάρας και ο Β. Γκαγκάτσης του απάντησε πως όντως ήταν μία σύμπτωση και τίποτε παραπάνω. Τέλος ο Γκαγκάτσης ζήτησε την απαλλαγή Μαρινάκη, ενώ προτίθεται να καταθέσει υπόμνημα μέχρι την Τρίτη.

Πηγή: gazzetta.gr