Με τη Νάπολι να έχει περάσει νωρίτερα από την έδρα της Σαλερνιτάνα και να έχει πάει στο +3, η Μίλαν δεν είχε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη επί της Ρόμα στο Ολίμπικο. Και αφού ήθελε μόνο τους τρεις βαθμούς, τους πήρε κιόλας με το τελικό 2-1, το οποίο είχε για πρωταγωνιστή τον Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος έβαλε το πρώτο γκολ και κέρδισε το πέναλτι για το δεύτερο, το οποίο έβαλε ο Κεσί.

Ο Σουηδός άσος, ούτως ή άλλως, είχε τρομερή παράδοση κόντρα στους τζαλορόσι, αφού είναι η ιταλική ομάδα κόντρα στην οποία έχει βάλει τα περισσότερα γκολ. Σε αυτή την παράδοση, λοιπόν, ο Ζλάταν έδωσε συνέχεια, αφού στο 26′ με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ πέρασε τη μπάλα κάτω από το τείχος και την έστειλε στα δίχτυα (0-1).

Η Ρόμα προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν τα κατάφερε και στο 57′ οι Μιλανέζοι έκαναν το 0-2 με την εκτέλεση πέναλτι του Κεσί, μετά την πτώση του Ιμπραΐμοβιτς στην επαφή που είχε με τον Ιμπάνιες. Στο 66′ οι ροσονέρι έμειναν με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε ο Ερναντέζ και οι τζαλορόσι στη συνέχεια πίεσαν αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 93′ με τον Ελ Σαράουι.

Την επόμενη εβδομάδα ντέρμπι με Ίντερ

Με αυτή τη νίκη η Μίλαν πήγε στους 31 βαθμούς, όσους έχει και η Νάπολι, κρατώντας στο -7 την 3η Ιντερ. Με την οποία Ιντερ οι ροσονέρι θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή, στο μιλανέζικο ντέρμπι που έχει πολύ μεγάλη σημασία και για τη μάχη του τίτλου.